Hüseyin Baraner: Avrupa piyasalarında ciddi bir tedirginlik var

Hüseyin Baraner: Avrupa piyasalarında ciddi bir tedirginlik var
Almanya merkezli tur operatörü Germany Fans GmbH 'yı kuran Hüseyin Baraner, Tunus'ta geçen cuma Rui İmperial Marhaba Oteli plajında 38 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan terör saldırısının, dünya turizm pazarında hem manevi, hem de maddi anlamda şok etkisi yarattığını söyledi.


İnsanların yılın en güzel günleri olarak hatırlamak istediği tatil zamanlarının turist katliamına dönüşen saldırıyla manevi anlamda onarılması güç bir yara aldığını aktaran Baraner, "Özellikle Avrupa'da turizm piyasalarında ciddi bir tedirginlik var" dedi.

Dünyada geleneksel kitle turizminin İngilizce 3 S'yi, deniz - kum - güneş pazarladığını, ancak küresel ölçekte artan terör olaylarıyla birlikte 3 S'nin içinde 4'üncü bir S'nin, güvenlik (security), girdiğini belirten Baraner, "Özellikle Akdeniz çanağında son yıllarda yaşanan terör faaliyetleri, piyasaları tedirgin etti. Gelinen noktada dünyaya diyalog çağrısı yapmak lazım. Kültürlerin, dinlerin birbiriyle daha çok temas etmesi gerekiyor. Aksi durumda milyonlarca insanın hem ekonomik hem de sosyal düzeni bozabiliyor. Tunus'ta yaşanan son saldırının yarattığı ortam içinde, ülkedeki otel sahipleri kullandıkları kredilerini ödemek durumunda, aksi durumda ülke bir anda artacak işsizlikle karşı karşıya gelecek. Bunun ne gibi sosyal problemler yaratacağı dünya için artık bilinmez değil" diye konuştu.

Ancak özellikle Avrupa'da genel anlamda bir ilgisizliğin söz konusu olduğunu aktaran Baraner, "Olaylar karşısında sadece tedirgin oluyorlar, ama ilgi yok. Yaşananları masaya yatıracak dinamiklere sahipler ama burada bir hareketlenme yok. Bu da çok ciddi kültürler arası korku yaratıyor" diye konuştu.

Avrupa'da tüm dinamikleri zorlayıp Tunus'un yanında olduklarını gösteren bir altyapı oluşturacaklarını bildiren Baraner, "Bunu başarırsak insanlar Tunus'a gelmeye devam eder. Eğer turizm faaliyeti devam ederse, aksi durumda olası işsizliğin Tunuslu gençler üzerinde yaratacağı travma ortadan kalkar. Ben kendim 1 aya kadar gideceğim. Yıl içinde Almanya ve Türkiye merkezli iki ayrı delegasyonun da Tunus'ta olmasını planlıyoruz" dedi. 



Bu Haber 30.06.2015 - 09:49:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.