Hükümet kamuya ait sosyal tesisleri satmaya hazırlanıyor

Hükümet kamuya ait sosyal tesisleri satmaya hazırlanıyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuya ait tatl köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları ve spor tesisleri ile misafirhane ve diğer sosyal tesislerin satışıyla ilgili çalışma yapıldığını açıkladı.


Hükümet kamu kurumlarının elinde bulunan 2 bin 500 civarındaki tatl köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları ve spor tesisleri ile misafirhane gibi sosyal tesisleri satmak için çalışma yürütüyor.



BAKAN ÇALIŞMA YAPILDIĞINI DOĞRULADI

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, kamu kurumlarına ait sosyal tesislerin durumu ile ilgili bir soru önergesine yanıt veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu varlıkların satışı için çalışma yapıldığını açıkladı.

Soru önergesinin sahibi CHP'li Ömer Fethi Gürer, ''AKP hükümeti, cumhuriyetimizin kazanımlarını, kamu varlıklarını bir bir satıyor. Sata sata bitiremediler. En son şeker fabrikalarını sattılar, şimdi de kamuya ait sosyal tesisleri satacaklar'' dedi.

SERMAYESİNİN YÜZDE 50'DEN FAZLASI KAMUYA AİT OLAN  YERLER...

Gürer, kamuya ait sosyal tesislerin durumunu, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Önergeyi yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuya ait ve sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası kamuya ait diğer ortaklıklar ve şirketlerin mülkiyetinde ve tasarrufunda bulunan tatil köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları, eğitim, dinlenme ve spor tesisleri, misafirhane ve diğer sosyal tesislerin ‘'Ekonomiye kazandırılacağını'' bildirdi. Bakan ‘'Özelleştirme İdaresi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca; değerlendirme işlemi yapılarak, satılmak, kat/arsa karşılığı inşaat yaptırılmak, üzerlerinde sınırlı ayni hak tesis edilmek suretiyle veya diğer yöntemlerle değerlendirilecektir'' dedi.




Bu Haber 21.05.2018 - 08:42:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.