Hükümet ihalelere döviz yasağı getirdi!

Hükümet ihalelere döviz  yasağı getirdi!
Doların yükselişini bir türlü durduramayan hükümet, Kamu İhale Yasası'nı da yardıma çağırdı. Yapılan değişiklikle, ihalelerde ''ihale sözleşmelerinin döviz cinsinden yapılabileceğini'' düzenleyen bütün kurallar iptal edildi.


Hükümet, ''ihale tebliği ile çerçeve anlaşma, mal, hizmet, danışmanlık alım ve yapım işleri ihalelerinin uygulama yönetmeliklerinde'' değişiklik yaptı.

Değişiklikle birlikte, tekliflerin, teminatların ve sözleşmelerin döviz cinsinden yapılabileceğini düzenleyen bütün maddeler iptal edilerek, ödemelerin yalnızca TL cinsinden yapılması zorunlu hale getirildi.

Yapılan değişiklikler, Dolardaki yükselişin durdurulması çabalarında Kamu İhale Yasası’nın da yardıma çağrılması anlamı taşıyor. Yükleniciler kamu ihalelerine girebilmek için dolarlarını bozdurmak zorunda kalacaklar ve hakediş ödemelerini yalnızca TL cinsinden alacaklar.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 26 Kasım günü “Devletin TL’leşmesi, milli parayı istisnasız kullanması, hiçbir devlet kurumunun satın almalarda ve ihalelerde başka para birimlerini kullanmaması hassasiyetini benimsemek” gerektiğini söylemiş ve TFF’na naklen yayın ihalesini dolar yerine TL cinsinden yapılması çağrısı yapmıştı.

Bakanın bu çağrısı bugün yayımlanan Resmi Gazete ile yasal çerçeveye kavuşturuldu.


Bu Haber 29.11.2016 - 09:50:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.