Hükümet elektronik yasağına karşı yol haritasını belirledi: Mektup yazarak...

Hükümet elektronik yasağına karşı yol haritasını belirledi: Mektup yazarak...
ABD ve İngiltere'nin Türkiye dahil bazı ülkelerden yapılan direkt uçuşlarda kabine elektronik eşya alınmasını yasaklamasının ardından harekete geçen hükümetin izleyeceği yol haritası belli oldu. İlk etapta muhataplarına mektup yazarak karara itiraz edecek olan Türkiye, devamında ise alınabilecek ek güvenlik önlemleri konusuna yoğunlaşacak.



Türkiye'den ABD'ye yapılan direkt uçuşlarda kabine elektronik eşya alınmasının yasaklanmasına karşı harekete geçen Türkiye, yol haritasını belirliyor. İlk etapta muhataplara mektup yazarak karara itiraz edecek olan Türkiye, devamında ise ek önlemlerin alınması için atılacak adımları araştıracak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’un yasak kararının dışında tutulması talebini, ABD’nin ulaştırma hizmetlerinde güvenlikten sorumlu olan sekreterliğine bir mektupla ilettiklerini açıkladı. Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre Arslan, mektupta Türkiye'nin uluslararası havacılık örgütlerinin belirlediği bütün güvenlik kurallarına uyduğunu belirtti. İki ülkenin güvenlikten sorumlu teknik birimlerinin bir araya gelerek yeni çözümler üretebileceğine de dikkat çeken Arslan, karara resmi olarak itiraz da edileceğini kaydetti. Ahmet Arslan, bunun için Dışişleri Bakanlığı’yla, ulaştırma bürokrasisi ortak bir çalışma yürütttüğünü de sözlerine ekledi.

EK GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan uçağa yolcu beraberinde alınacak elektronikleri daha yoğun tarayacak ve patlayıcı olup olmadığını anlamaya imkan sağlayacak teknolojiler araştırılıyor. Bu teknolojiler içinde kullanılabilir olanlar tespit edilirse hızla İstanbul’a getirtilecek ve uygulamaya girecek. Böylece, ABD ve İngiltere’nin güvenlikle ilgili hassasiyetlerinin giderilmesi amaçlanıyor.

DİĞER ÜLKELER TAKİP EDERSE

KABİN yasağına diğer ülkelerin de katılmasından kaygı duyuluyor. İstanbul’daki güvenlik önlemlerinin en üst seviyede olduğuna vurgu yapan bürokratlar, “Hiçbir güvenlik zafiyeti yok. Önlemlerin tamamı alındı, sürekli de güvenlik durumu gözden geçiriliyor” dedi.


Bu Haber 23.03.2017 - 09:46:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.