Hotels.com açıklıyor: 5 yıldızlı konaklamada en ucuz şehir hangisi?

Hotels.com açıklıyor: 5 yıldızlı konaklamada en ucuz şehir hangisi?
Hotels.com™’un yayımladığı en son Hotel Price Index™ (HPI™) otel fiyat endeksi raporu, 2015 yılının ilk yarısında Türklerin dünya genelindeki farklı yıldız kategorilerinde bir gecelik otel konaklaması için ödedikleri ortalama fiyatları* ortaya koydu.


5 yıldızlı otellerde kalmayı tercih eden Türk gezginler, 2015 yılının ilk 6 ayında en yüksek harcamayı Londra’da yaptı. Bir gecelik 5 yıldızlı konaklama için ödenen bedel ise 1.306 TL oldu. Türk gezginler, Viyana’daki bir gecelik 5 yıldızlı otel konaklamaları için ortalama 503 TL öderken, Las Vegas’ta 592 TL, Amsterdam’da ise 595 TL ödediler.

Aynı rapora göre, İstanbul, Moskova ve Berlin’deki 5 yıldızlı oteller, Türk gezginler için en uygun bir gecelik konaklama fiyatının sunulduğu şehirler oldu. Türk gezginler 5 yıldızlı otellerdeki bir gecelik konaklama için İstanbul’da ortalama 354 TL, Moskova’da 394 TL ve Berlin’de 440 TL ödediler.

FİYATLAR İSTANBUL VE MOSKOVA'DA DÜŞTÜ

Hotel Price Index (HPI) otel fiyat endeksi raporu bulguları, 2015 ilk altı ayında otel fiyatlarının geçen yılın aynı dönemiyle kıyasla İstanbul’da yüzde 8, Moskova’da ise yüzde 21 düşüş gösterdiğini ortaya koydu. Bir gecelik konaklama fiyatları İstanbul’da 384 TL’den 354 TL’ye düşerken, Moskova’da 497’den 364’e düştü.

MOSKOVA'DA 5 YILDIZLI KONAKLAMANIN BEDELİ NEW YORK'TA 2 YILDIZA EŞİT

Şehirler arasındaki pahalılık seviyelerindeki genel farklılıkların yanı sıra Türk Lirası ve dünya genelindeki diğer para birimlerinin değerlerinde yaşanan değişimler, Hotel Price Index (HPI) otel fiyat endeksi raporunda ilginç sonuçlar ortaya konulmasına sebep oldu. Türkler, Moskova’da 5 yıldızlı otellerdeki bir gecelik konaklama için ödedikleri bedelle Amsterdam’da 4, New York’ta ise ancak 2 yıldızlı otellerde konaklayabildiler. Moskova’da 5 yıldızlı otelde bir gecelik konaklamanın ortalama ücreti sırasıyla 394 TL olurken, Amsterdam’da 4 yıldızlı otelde bir gecelik konaklamanın ortalama ücreti 404 TL, New York’ta 2 yıldızlı otelde ise 421 TL oldu.

Benzer şekilde Los Angeles’ta 295 TL’lik 2 yıldızlı otelde bir gecelik konaklama için ödenen ücret, Viyana’da 4 yıldızlı otel için ödenen 304 TL’ye yaklaştı.

*1 Ocak – 30 Haziran tarihleri arasında, vergi ve harçlar dâhil bir gecelik otel konaklaması için ödenen ortalama fiyat.


Bu Haber 11.11.2015 - 11:35:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.