Hollanda, Türkiye elçisini resmen geri çekti, hükümetten açıklama

Hollanda, Türkiye elçisini resmen geri çekti, hükümetten açıklama
Hollanda'nın Türkiye'deki büyükelçisini geri çekti. Konuyu değerlendiren hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, 'diplomatik ilişkiler sürüyor' dedi.


İngiliz haber ajansı Reeuters, Hollanda'nın geçtiğimiz yılın mart ayından bu yana Türkiye'ye giremeyen Ankara'daki büyükelçisini resmen geri çektiğini duyurdu. Türkiye'nin Hollanda'ya yeni büyükelçi atamasının da kabul dilmeyeceği belirtilen haberde, iki ülke arasında yaşanan krizi çözmek için yapılan görüşmelerin de durdurulduğu belirtildi.



HOLLANDA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Hollanda Dişileri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "Son dönemde farklı seviyelerde Hollanda ve Türkiye arasında müzakereler gerçekleştirilmiştir. Bu aşamada, yapılan müzakereler, ikili ilişkilerin normalleşmesine dair bir perspektif sunmamaktadır. Bakan Zijlstra “Yakın zamanda yapılan görüşmeler Hollanda ve Türkiye’nin birbirine yaklaşmak için bir fırsat idi, fakat normalleşme sürecinin nasıl yürütülmesi gerektiği konusunda bir mutabakata varamadık” dedi. Bu nedenle, Hollanda Bakanlar Kurulu, Mart 2017'den beri Türkiye'ye girişi mümkün olmayan Ankara’daki Hollanda Büyükelçisini resmi olarak geri çekme kararını almıştır. Hollanda’nın Türkiye’de Büyükelçisi olmadığı müddetçe Hollanda, yeni bir Türk Büyükelçisinin işe başlamasına da izin vermeyecektir. Bu bilgi az önce Lahey’deki Türkiye maslahatgüzarına iletilmiştir. Bununla birlikte, Türkiye ile yapılan müzakerelere de ara verilmiş olundu."

BOZDAĞ: DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ DEVAM EDİYOR

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, Hollanda hükümetinin Ankara’daki büyükelçisini geri çekme, Türkiye’nin Lahey’deki büyükelçisine de izin vermeme kararına ilişkin soruya, “Hollanda ile Türkiye arasındaki sorun yeni değil. Son bir yıldır Hollanda’nın Ankara’da zaten büyükelçisi yoktur. Olmayan büyükelçilerini resmen geri çektiklerini açıklamışlardır. Bu yeni bir durum değil bizim için. Malumun ilanıdır. Ancak Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler kesilmemiştir, aynen devam etmektedir. Hem onların Ankara’da maslahatgüzarları var hem de Türkiye’nin Lahey’de temsilcileri var. İki ülke ilişkileri devam etmektedir. Ancak bu konuda bizim de şu anda büyükelçimiz yok, onların da şu anda Türkiye’de büyükelçileri yoktur. Konuyla ilgili dışişleri bakanlarının görüşmeleri devam edecektir” yanıtını verdi.




Bu Haber 05.02.2018 - 14:30:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.