Hızlı tren, bölgeye 1.8 milyar dolarlık otel yatırımı çekecek

Hızlı tren, bölgeye 1.8 milyar dolarlık otel yatırımı çekecek
İki gün sonra seferlere başlayacak olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni, turizmcilerin yüzünü güldürdü. Ankara, Konya, Kayseri ve Kapadokya'daki turist sayısını ilk etapta % 10 artırması beklenen proje, bölgeye yaklaşık 1.8 milyar $'lık otel yatırımı çekti

 25 Temmuz'da açılacak olan, Türkiye'nin 70 yıllık hayali Ankaraİstanbul Yüksek Hızlı Treni (YHT) turizm sektörünün yüzünü güldürdü. Yılda ortalama 7.5 milyon kişiyi taşıyacak olan projenin Ankara'da büyük bir turizm hareketi başlatması beklenirken bunun çevre illeri de etkileyeceği öngörülüyor. 
 
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, hızlı tren seferlerinin başlamasıyla birlikte Ankara, Konya, Kayseri ve Kapadokya Bölgesi'ne gelen turist sayısının ilk etapta yüzde 10 artacağını söyledi. Konya İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da, "Ankara- Konya YHT'siyle birlikte Konya'daki turist sayısı yüzde 30 arttı. 2013'te 2.3 milyon turist ağırladık. Şimdi buna İstanbul eklenecek. Turist sayısının 2-3 yılda ikiye katlanacağını düşünüyoruz" dedi. Konya'nın 4 bin 500 yatak kapasitesi bulunduğunu dile getiren Çıpan, 5 bin yatak kapasiteli yatırım belgesi alındığını bunun da yaklaşık 500 milyon dolara tekabül ettiğini söyledi. 
 
1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Ankara'nın ulaşımda büyük mesafe katettiğini söyleyen TUROB Başkanı Bayındır, "Esenboğa Havalimanı'nın renovasyonu, Anadolu Jet'in şehri üs yapması, direk yurtdışı uçuşların başlaması şehirdeki turizm hareketliliğini artırdı" dedi. Bunun yatırımcının iştahını kabarttığını belirten Bayındır, "Şehirde 328 otel var. 2-3 yılda bin yatak kapasiteli 38 otel daha eklenecek. Bu yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım demek" diye konuştu. (Sabah Gazetesi)


Bu Haber 23.07.2014 - 10:02:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • otelci 24.07.2014 - 04:21

    Hızlı ( ? ) trenin turizm hareketini hızlandırmasının yanında, benim asıl korkum bu işin Erzurumdaki kayak pisti çökmesine benzememesi. Çünkü bana yine dostlar alışverişte görsün işleri gibi geliyor. Teknik tüm gereklilikler tamamlanmıştır inşallah. Yoksa yeni kazalara gebe gibi.. ( inşallah olmaz )

  • Turizm doktoru 23.07.2014 - 02:13

    Ankara da turşzm ? Mumkun degil, insani kaba, cok goc aliyor, heryer ya beton yada bozkir, anitkabir olmasa turist sayisi yarıya iner, bu hızli tren eskisehiri patlatir, konya ve kapadokya da faydasi olur o kadar.

  • murat birecik 23.07.2014 - 11:45

    ankaraistanbul değil.. ankarapenik yhtsi...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.