Hilton Worldwide, yeni otelcilik staj programı başlatıyor

Hilton Worldwide, yeni otelcilik staj programı başlatıyor
Staj eğitim programı Leonardo Da Vinci, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in Antalya’daki G-20 toplantısı öncesinde vurgu yaptığı, Türkiye’de eğitim-istihdam bağının güçlendirilerek gençler için yeni fırsatlar yaratılması hedefine hizmet ediyor


Türkiye’nin dönem başkanlığını üstlendiği G-20’nin İstihdam Görev Gücü toplantısı düzenlenirken, Hilton Worldwide, Türkiye otelcilik sektöründeki iş fırsatlarını artıracak benzersiz bir staj programını hayata geçirdi. Türkiye’de halihazırda faaliyet gösteren ve açılması planlanan 62 otelinde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Hilton, Avrupa Birliği’nin Hayat Boyu Öğrenme Leonardo Da Vinci Programı çerçevesinde, Türkiye Ulusal Ajansı’nın katkılarıyla otelcilik sektöründe kariyer yapmak isteyen gençlere yönelik yeni bir staj programı geliştirdi. 
 
2019 yılına dek 1 milyon gence iş olanağı yaratma hedefi doğrultusunda, İngiltere ve Hollanda’daki hükümetlerle işbirliği yaparak stajyerlik eğitimi standartlarını yeniden belirleyen Hilton Worldwide’ın İngiltere, Hollanda ve Türkiye’deki uzmanları, Leonardo Da Vinci Programı üzerinde birlikte çalıştı. Bu kapsamda Özyeğin Üniversitesi’nden 20 öğrenci, 2014 Dünya Seyahat Ödülleri’nde (World Travel Awards) ‘Avrupa’nın Önde Gelen Yeni Oteli’ seçilen Hilton İstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi’nde 60 gün boyunca staj görecek. 
 
Hilton Worldwide Avrupa, Ortadoğu ve Afrika İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Ben Bengougam ise Leonardo Da Vinci programının hayata geçirilmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’ne göre, turizm sektörü en büyük işveren, dünya genelinde her 11 çalışandan biri bu alanda görev yapıyor. Genç işsizliği sorununun ele alındığı G-20 İstihdam Çalışma Grubu’nun toplantısı vesilesiyle bu alanda otelcilik sektörünün hem dünyada hem Türkiye’de oynadığı öncü role dikkat çekmek istiyoruz.”
 
Bununla birlikte Hilton, genç istihdamının artırılmasına yönelik Küresel İşbaşında Eğitim Ağı'nın (Global Apprenticeships Network - GAN) ulusal çapta ilk uygulaması olan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) ve GAN’ın önderliğinde hayata geçirilen Türkiye ağının kurucu üyelerinden biri oldu. 
 
Ben Bengougam, “Türkiye’deki önde gelen otelcilik şirketlerinden biri olarak ve pazardaki 60 yıllık tecrübemizle stajyerlik eğitimi konusunda edindiğimiz bilgileri paylaşmaktan ve GAN Türkiye Ulusal Ağı’nın gücüne güç katmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
 
GAN Türkiye Ulusal Ağı’nın kuruluş sözleşmesi G-20 İstihdam Görev Gücü toplantısı öncesinde, 25 Şubat’ta Antalya’da G-20-OECD Nitelikli Çıraklık ve İşbaşında Eğitimin Teşviki Konferansı’nda imzalandı. Konferansta konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gençlere fırsat yaratmak için eğitim-istihdam bağının güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 
 
Çelik şöyle dedi:

“Küresel krizin de etkisiyle dünyada 75 milyondan fazla genç insan işsizdir. Son verilere göre, Türkiye’de genç işsiz sayısı 936 bini bulmuştur ve gençler arasında işsizlik oranı yüzde 19,9 olarak gerçekleşmiştir. Her ne kadar bu oran AB ortalamasının altında olsa da, bunu yüksek buluyor ve daha da aşağı çekme doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlerin daha kolay ve daha çok istihdam edilebilmeleri için işbaşı eğitimlerin yanında, yatırım ve istihdam teşviklerini yaygın ve yoğun bir şekilde uyguluyoruz ve uygulamaya devam edeceğiz.” 
 


Bu Haber 27.02.2015 - 11:08:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.