Hilton, Türkiye’ye getireceği en lüks markasını 2018’e erteledi

Hilton, Türkiye’ye getireceği en lüks markasını 2018’e erteledi
Türkiye’ye bundan 61 yıl önce ilk 5 yıldızlı oteli getiren Hilton Worldwide Grubu, Sultanahmet’te restorasyonu süren Curio A Collection by Hilton açılışını 2018 yılına erteledi.


Habertürk yazarı Serpil Yılmaz, Bugünkü 'Hilton, Türkiye’ye getireceği en lüks markasını 2018’e erteledi' başlıklı yazısında, Hilton Worldwide International'ın, Sultanahmet'te restorasyon çalışmaları süren otelinin açılışının ertelendiğini yazdı. 

'2018'DE DEVAM EDECEĞİZ'

Restorasyon çalışmalarının durdurulmasını Hilton Worldwide Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan'a soran Yılmaz, şu yanıtı almış:
 
“Turizmde bu yıl sıkıntı yaşıyoruz ama yakın zamanda atlatacağımıza inanıyorum. Soğukçeşme projemize 2018 yılından itibaren kaldığımız yerden devam edeceğiz.''

Turing kurumu, Ayasofya ile Topkapı Sarayı arasında uzanan tarihi Soğukçeşme Sokağı’nı 10 yıllığına, 50 milyon TL bedelle 2014 yılında Keskin Grubu’na kiralamıştı. Tarihi yarımadanın simge yapılarından Yeşil Ev ve Sarnıç ile birlikte, içinde bulunan 21 konağın yer aldığı sokakta restorasyon için 100 milyon dolara yakın kaynak ayrıldı. İşletmesi Curio’ya verilen konaklar tek çatı altında toplanarak 80 odalı turizm kompleksine dönüştürüldü. Restorasyon çalışmaları zaman zaman Fatih Belediyesi’nin müdahaleleri ile kesintiye uğrasa da, 2016 yılı içinde açılması planlanıyordu.

Yılmaz'ın yazısının ilgili kesimini sizlerle paylaşıyoruz:

CONDRAD İLE 24 YIL GEÇTİ

''Aksoy Holding Başkanı Erdal Aksoy’un 70 milyon dolar yatırımla yenilediği Conrad Bosphorus İstanbul’da verdiği davette bir araya geldiğimiz Zerunyan, grubun en lüks ilk üç markasını sıralıyor:
Waldorf Astoria; 15’i Kuzey Amerika olmak üzere dünyada toplam 30 otel işletiyor. Türkiye’ye gelmedi.

İkinci lüks marka Curio, dünyanın 104 ülkesinde toplam 4 bin 726 oteli olan grubumuzun, 2014 yılında faaliye geçen en yeni markası. Avrupa’da Ibiza’dan sonraki 2’nci oteli olacak. Üçüncüsü ise Conrad. Türkiye’ye 1992 yılında girdi. Bu tabloya bakarsak, Türkiye’nin turizm serüveni içinde Hilton grubunun, ilk 3 lüks markasından yalnızca 1’ini işletmeye açtığını söylebilirim. O da 24 yıl önce...
Grubun, Türkiye’nin doğusundan batısına 44 oteli bulunuyor. Bunlardan 19’unu kendisi işletiyor, 25’i ise franchise...
 
2025 yılına kadar Türkiye’de 30 otel daha açmayı planlayan grup, getirdiği markalarla orta sınıfa odaklanıyor.
 
Lüks markalarında kristal aynaları, saten yatak örtülerini yarıştırmıyor. Sanata, tarihe yaklaşarak, turistlere gerçekliği vermeye çalışıyor.
 
Conrad İstanbul’un yenilenen yüzünde sanat öne çıkıyor. Duvarlar, Belkıs-Erdal Aksoy çiftinin özel koleksiyonundan, aralarında Hüseyin Avni Lifij (1886-1927), Halil Paşa (1857-1939) tablolarının olduğu sanat eserleri ile kaplanmış.
 
Atina’dan sonra dünyadaki en büyük müze otel kompleksi olan Antakya Hilton’un yatırımcısı Hataylı müteahhit Necmi Afsuroğlu’na da, açılış takvimini soruyorum. 2011 yılında başladıkları otel inşaatının son hızla devam ettiğini vurguluyor:
 
'2017'NİN 6'INCI AYINDA OTELİMİZİ AÇACAĞIZ'

'Otel inşaatının sürdüğü 17 dönüm kazı alanında, 850 metrekarelik dünyanın tek parça en büyük mozaiği bulunmuştu. 35 milyon dolar olarak planlanan yatırım tutarı 120 milyon dolara ulaşmış.
Mimari projesi Emre Arolat’a ait olan otelin cam zemini, tarihi mozaikleri bulundukları yerde sergileme imkânı veriyor. Suriye dramından en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da bugünlerde kimse arkeolojik gezi düzenlenmesini beklemiyor. 1949 Kerkük doğumlu ve Türkmen Kurultayı’nın eski Divan Başkanı da olan Dr. Mengü, Musul operasyonunu da değerlendiriyor: Musul’daki savaş 8-9 ayda bitmez. Oradan göç edenler Irak’ın Türkmen kenti Telafer’e gelecek. Savaşın 2’nci ayağı Telafer olacak.''

Yazının tamamını okumak için tıklayınız
 


Bu Haber 23.10.2016 - 10:01:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.