Hikmet Atilla anlattı: Didim turizmde nasıl farklılaştı?

Hikmet Atilla anlattı: Didim turizmde nasıl farklılaştı?
Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Raffinesse Travel'in sahibi Hikmet Atilla, Didim'in turizmde nasıl ayrıştığı hakkında açıklamalarda bulundu. Didim’in turizmde çok farklı bir yerde olduğuna dikkat çeken Atilla, “Herkesi Didim’de fark yaşamaya bekliyoruz” dedi.


Didim'de kitle turizminin 1980'li yılların ortalarında başladığını, ancak kentin buna rağmen bakirliğini korumayı başardığını ifade eden Atilla, bu başarıyı şu şekilde açıkladı:

''Çok fazla büyük tesisimiz yok. Ona yakın dört ve beş yıldızlı tesisimiz var, gerisi ufak tesisler. 1980’li yıllardan günümüze gelene kadar eksikliklerimiz de oldu. Bu arada kendimizi pek geliştirmedik. Bunu zaman zaman artı olarak da değerlendiriyoruz. Bunun sebebi de turizmin her zaman çeşitlilik yaratabiliyor olması. Bu çeşitliliği de Didim’de yakalayabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

'DİDİM'DE HER ALTERNATİF VAR'

Didim’de turizmin özüne hitap edebilecek her şeyin var olduğuna da dikkat çeken Hikmet Atilla, şunları söyledi:

“Kitle turizmine hitap edebilecek boyutta deniz, kum ve güneş turizmimiz var. Bunun yanında, tarih ve spor turizmimiz var. Milli parkalarımızda kuş gözetleme imkanları mevcut ve meraklılar buraya geliyor. Dolayısı ile Didim’e gelen turist her şeyi yapabilecek alternatifi bulabiliyor.

Didim'in en büyük değerleri ise antik dönemden kalma Apollon Tapınağı ve Milet Antik Kenti. Apollon Tapınağı dünyanın ikinci büyük 'Apollon tapınağı' olup Türkiye’nin de en büyük Apollon tapınağıdır. Milet Antik Kenti ise ilk felsefecilerin yetişmiş olduğu bir kenttir. O dönemde bir Milet Okulu vardır ve bu okul ekol olmuştur. Milet okulundan mezun kişiler felsefecilerdir. Felsefenin Anadolu’da başlangıç noktası da Milet Antik kentidir.”

Atilla, Didim’in denizinin de çok temiz olduğunu ve kentin 13 mavi bayraklı plajının bulunduğunu da ifade etti. Didim’in denizinin hemen derinleşmediğini de belirten Atilla bu özelliği ile yüzme bilmeyen, yeni öğrenen çocuklar için de Didim denizinin paha biçilmez olduğunu söyledi. 

'ZEYTİNYAĞI FABRİKALARI İLE TURİZMDE ALTERNATİF OLUŞTURUYORUZ'

Son dönem bölgede çoğalan zeytinyağı fabrikaları ile turizmde çeşitlilik yaratmak istediklerini ve bunda da başarılı olduklarını belirten Atilla, “Turizmde çeşitlilik konusunda attığımız son adımd a şu: Didim’de son zamanlarda zeytinyağı fabrikaları çok fazlalaşmaya başladı. Bölgemizde bir milyon 300 bin zeytin ağacı var. Bu konuyu da alternatif turizmin bir parçası olarak turizm ile bütünleştirmek istiyoruz. Yerel yönetimimiz olan belediyemizin de bu konuda çalışmaları var. Bilhassa son dönemlerde Belediye Başkanımız ile yurt dışı seyahatlerimiz oldu. Yurt dışındaki Türk ve yabancı basını, STK’ları ziyaret ettik. Belediye Başkanımız yurt dışındaki Türk kökenli seyahat acentelerine ve Didim’de adresini tespit etiğimiz insanlara bir davet yazısı yazarak onları Didim’e davet etti ve aldığımız son haberlere göre de birçoğundan olumlu cevaplar aldık” diye konuştu.

'DİDİM'DE YUNANİSTAN MOBİL VİZE OFİSİ KURULDU'

Hikmet Atilla, uzun süredir Yunan Adaları'na seferler düzenleme konusunda da çalışmalar yaptıklarını ifade ederken, “Bu sene Yunan Konsolosluğu tarafından Didim’de mobil bir vize ofisi kuruldu. İnsanlar artık İzmir’e gerek duymadan işlemlerini Didim’den yapabiliyorlar.'' dedi. (Halil Öncü)


Bu Haber 06.07.2016 - 10:26:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.