Her hafta 6 otel açacak, 3 yılda 200 bin yeni yatağı operasyona alacak

Her hafta 6 otel açacak, 3 yılda 200 bin yeni yatağı operasyona alacak
Uluslararası otel zinciri Marriott büyük bir atılım sürecine giriyor. 3 yılda 1300 yeni otel planlayan şirket, özellikle Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Asya bölgelerini hedefliyor.


TurizmGüncel

Başta Edition, Courtyard, Renaissance olmak üzere toplam 18 markayı bünyesinde barındırın Marriott Hotels & Resorts'un 2017 yılına kadar 1300 oteal daha açacağı belirtildi. The Wall Street Journal'da yer alan habere göre Marriott, haftada 6'nın üzerinde oteli operasyona alacak. Üç yılda açılacak 1300 otelde toplam 200 bin yatağın olacağı belirtildi.

"Otel yatırımı için mükemmel bir zaman" diyen şirketin CEO'su Arne Sorenson, yaşadığımız dönemin tüm dünyada seyahatin altın çağı olduğunu ifade etti.

Şirketin hazırladığı ve kamuoyu ile paylaştığı 3 yıllık projeksiyonlara göre, 2017 yılına gelindiğinde şirketin hisse başına geliri 4 dolar ile 4,60 dolar arasında bir seviyeye ulaşacak. Toplam işletme gelirlerinin ise 2,2 milyar dolar ile 2,4 milyar dolar arasında olması bekleniyor.

Önümüzdeki süreçte Marriott Kuzey Amerika'da orta ölçekli bir büyüme hedeflerken, özellikle Asya Pasifik bölgesindeki tesis sayısını ikiye katlamayı hedefliyor. Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki yatak kapasitesine ise 31 bin yeni yatağın dahil edilmesi planlanıyor. 2013 yılında Marriott, Afrika'nın en büyük otel gruplarından biri olan Protea Hospitality'yi 200 milyon dolara satın alarak bölgedeki varlığını güçlendirmişti.



Bu Haber 09.09.2014 - 17:50:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.