Her beş turistten biri tatilde şikayette bulunmaya korkuyor

Her beş turistten biri tatilde şikayette bulunmaya korkuyor
Yapılan bir araştırmaya göre, her 5 tatilciden biri tatilde memnun kalmadığı bir konuda şikayet etmeye çekiniyor.


TurizmGüncel


Atomik Research tarafından HolidayTravelWatch için 2.500 tatilci ile yapılan Holiday Standards Report adlı araştırmaya göre, tatile gidenlerin yüzde 19'u memnun kalmadıkları bir konu hakkında şikayette bulunmaya çekiniyor. Nedeni ise fiziksel veya psikolojik tehditten korkmaları.

HolidayTravelWatch Tüketici Direktörü Frank Brehany, tatilcilerin korkudan şikayette bulunamamaları konusunda yıllardır duyumlar aldıklarını belirterek, tehditlerin fiziksel şiddetten polis çağırıp tutuklamaya kadar geniş bir yelpazede gerçekleştiğini ifade ediyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 31'i tatil standartlarının son 20 yılda giderek düştüğünü belirtirken, yüde 22'lik bölümü herhangi bir şikayetinin olmadığını ifade etti.

Her üç katılımcıdan biri çözüm için başvurmaktan çekinmediğini belirtirken, yüzde 27'lik bir kesim ise güvenmediği için şikayetini dile getirmediğini açıkladı.

Tatilcilerin yüzde 19'u şikayet sürecinin karmaşık olduğunu düşünürken, yüzde 17'lik kısmı ise daha önceden şikayetlerde bulunduğunu ancak çözüm elde edemediği veya zararının karşılanmadığı için artık şikayetten vazgeçtiğini belirtti..


Bu Haber 29.07.2015 - 16:45:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • OLUMLU 01.08.2015 - 12:18

    TATİLCİ ARKADAŞIMA KATILIYORUM..ABARTMA SANATINDA YERLİ TURİSTLERİMİZİN ÜSTÜNE YOK..

  • Tatilci 30.07.2015 - 09:38

    Bu araştırma Türkiye de yapılsaydı sonuç şöyle çıkardı her 5 tatilciden 5 i de şikayet ediyor yanına da 5 tatilci daha katıyor....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.