Her 4 Rus tatilciden üçü Mayıs tatili için kendi ülkesini seçti

Her 4 Rus tatilciden üçü Mayıs tatili için kendi ülkesini seçti
Rusya'da Mayıs tatilinde yurt dışı tatilcilerin gözdesi Türkiye olurken, büyük çoğunluk ülke içinde tatili tercih etti.


Tatil döneminde satılan uçak biletlerinin yaklaşık dörtte üçü ülke içi destinasyonlara ait. Rusya Turizm Ajansı'ndan yapılan açıklamada bunun 2011'den bu yana kaydedilen en yüksek oran olduğu bilgisi yer aldı. Ülke içi ortalama gidiş-dönüş bilet fiyatı 6 bin 300 ruble.



Sektörel uzmanlar ülke içi turizmin canlanmasında pek çok etmenin yanı sıra paket tur anlayışının yaygınlaşmasının da rol oynadığı görüşünde. Rusya Federal Turizm Ajansı'ndan Oleg Safonov ise ulaşım ve altyapı olanaklarındaki gelişmeye vurgu yapıyor.

En çok rağbet gören ülke içi destinasyonlar Moskova, Soçi, Simferopol, Krasnodar, St. Petersburg, Mineralnıye Vodı, Mahaçkale ve Kaliningrad.

İç turizmdeki canlanmaya rağmen Rusyalı turistlerin asıl para harcadığı yer yine yurt dışı tatil destinasyonları. Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Turizm Organizasyonu'nun verilerine göre, Rusyalı turistler 2017'de ülke dışında toplam 31 milyar dolar para harcadı. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 13'lük bir artışa karşılık geliyor. Kaynak: TürkRus.com


Bu Haber 05.05.2018 - 10:38:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.