Helal Akreditasyon Kurumu da Cumhurbaşkanına bağlandı

Helal Akreditasyon Kurumu da Cumhurbaşkanına bağlandı
Geçtiğiiz yılın kasın ayında kurulan Helal Akreditasyon Kurumu da (HAK) Cumhurbaşkanlığına bağlandı.


TurizmGüncel

Türkiye'de helal ürün sertifikası veren yerli ve yabancı  kuruluşları akredite etmek amacıyla kurulan Helal Akreditasyon Kurumu da Cumhurbaşkanlığına bağlandı. Söz konusu kurumun kurulmasına ilişkin kanun, 18 Kasım 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmışı.



Helal Akreditasyon Kurumu, Resmi Gazete'de yayımlanan 'Bakanlıklara Bağlı, İlgili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında 4 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' ile Cumhurbaşkanına bağlandı.

Türkiye'de Helal Akreditasyon verm yetkisine sahip tek kurum olan HAK'ın kuruluş amacı şu şekilde belirtilmişti:

*Türkye ve yurt dışında yerleşik helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarına helal akreditasyon hizmeti sunmak, helal akreditasyonu ile ilgili kıstas ve tedbirleri belirlemek ve bunları uygulamak

*Faaliyet alanı kapsamında uluslararası ve bölgesel akreditasyon birlikleri ve örgütleri nezdinde Türkiye'yi temsil etmek, bunlara üye olmak, yönetimlerinde görev almak veya bu kuruluşların merkezi olarak hizmet vermek, ikili veya çok taraflı karşılıklı tanıma anlaşmalarını imzalamak, akreditasyon kuruluşları veya akreditasyon kuruluşu olmayan ülkelerdeki helal akreditasyon ile ilgili kurum ve kuruluşlarla ilişki kurmak, iş birliği geliştirmek.

*Helal akreditasyon konusunda her türlü bilimsel ve teknik incelemeyi gerçekleştirmek

*Kurum faaliyetlerinin icrası için hizmet almak, taşınır ve taşınmaz satın almak, yaptırmak, satın almak, kiralamak

*Kurum, diğer helal uygunluk kuruluşlarının gerçekleştirdiği faaliyetleri icra edemez, verdikleri hizmetleri veremez, bir helal uygunluk değerlendirme kuruluşunda hissedar olamaz ve bu kuruluşlara danışmanlık hizmeti veremez.


Bu Haber 16.07.2018 - 10:23:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.