Havalimanında 'tek' kontrol dönemi

Havalimanında 'tek' kontrol dönemi
11 milyon kişinin kullandığı Adnan Menderes Havalimanı'nda x-ray cihazı bulunan ilk güvenlik kontrol noktası kaldırılacak. Böylece yolcular, üst üste iki kez arama yapılmadan, tek bir kontrol noktasından geçerek uçağa binebilecek


Türkiye'deki havalimanlarının güvenliğinden sorumlu olan Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu, havalimanlarının giriş kapılarında bulunan güvenlik kontrollerini kaldırma kararı aldı. Yeniasır’da yer alan habere göre, ilk adım Adnan Menderes Havalimanı'nda atılacak. Pilot bölge olarak seçilen İzmir'de, havalimanı girişindeki güvenlik noktaları ve x-ray cihazları 1 Temmuz'dan itibaren kaldırılacak. 
 
KONFOR VE HIZ 
 
Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu, iki yeni uygulama başlatılmasına karar verdi. Buna göre 1 Temmuz'dan itibaren havalimanı binalarına ilk girişteki arama uygulaması kaldırılacak. Bunun için ilk olarak pilot bölge İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda uygulama hayata geçirilecek. Ayrıca, 1 Eylül'den itibaren yurt dışına açık 11 havalimanında, ‘vücut tarayıcı’ cihaz kullanılmaya başlanacak. 
 
Yeni kararlara göre, 1 Temmuz'da İzmir'deki Adnan Menderes Havalimanı'nında başlatılacak uygulamada havalimanı binasına girişte yapılan güvenlik uygulaması yolcuların konforunu sağlamak ve yolcu akışını hızlandırmak amacıyla sona erdirilecek. Buna karşın, havalimanı binasında yolcuların kullandığı ikinci güvenlik alanındaki güvenlik önlemleri güçlendirilecek. Havalimanı içinde de sivil polisler görev alacak. İkinci güvenlik noktası içinde ‘arındırılmış alanlar’ bulunacak. 

VÜCUT TARAYICILAR GELİYOR
 
Kurulun kararı ile 1 Eylül'den itibaren, yurtdışına açık 11 havalimanında, "vücut tarayıcı" cihaz kullanımına başlanacak. Böylelikle havayoluyla Türkiye'ye gelen ya da Türkiye'den yurtdışına çıkan tüm yolcuların vücudunun tamamı üzerinde kontrol yapılabilecek. Vücut tarayıcı uygulaması, İstanbul'daki Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa, Antalya, Bodrum, Dalaman, Adana, Trabzon ile Şanlıurfa'daki GAP ve Kütahya'daki havalimanında yaygınlaşacak.
 
İŞ DÜNYASINDAN KARARA DESTEK
 
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, uygulamanın geç kalınmış bir proje olduğunu, çağ dışı uzun kuyruk görüntülerinin ortadan kalkacağını söyledi. Demirtaş, "İzmir ve Türkiye, dünyada ne varsa ondan daha iyisini hakk ediyor. Güvenliğin en üst seviyede olduğu ülkelerde bile tek güvenlik noktası var. Ancak ülkemizde halen iki güvenlik kontrol noktası olması ve uzun kuyruklar oluşması bizleri üzüyordu. Bu çağdışı görüntüler ülkemize gelen yabancı turistler tarafından da iyi karşılanmıyor ve tepki veriyorlardı. Bu uygulamaya başlanması iş dünyası açısından da çok olumlu. Artık bu çağ dışı görüntü kalmayacağı için sevindik" dedi.
 
 
 


Bu Haber 12.06.2015 - 10:44:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.