Hava yolundan yolcuya: Merhaba Süleyman bey, tazminatı ödemiyoruz!

Hava yolundan yolcuya: Merhaba Süleyman bey, tazminatı ödemiyoruz!
İflas eden hava yolu şirketi Borajet ile İstanbul'dan Köln'e uçan Süleyman Güçlü isimli vatandaş, bagajının kaybolması üzerine şirket aleyhine dava açtı. Davayı kazanan Güçlü'ye Borajet'ten gelen yanıt okuyanları şaşkına çevirdi.


Borajet Hava Yolları ile 18 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Almanya'nın Köln şehrine uçan Süleyman Güçlü adlı yolcunun valizi kayboldu. Bunun üzerine Almanya'da uluslararası yetkiye sahip mahkemeye dava açan Süleyman Güçlü, 1.450 lira tazminat kazandı.



''MERHABA SÜLEYMAN BEY, TAZMİNATINIZI ÖDEMİYORUZ...''

IATA üyesi ülkelerin taraf olduğu Montreal Sözleşmesine göre verilmiş mahkeme kararının ardından Süleyman Güçlü'ye cep telefonundan gönderen şirketin avukatı ''tazminatınızı ödemiyoruz'' dedi. Gerekçe ise oldukça ilginç. Avukatın gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verildi:

''Merhaba Süleyman bey. Borajet olaak bilgimiz dışında basın kuruluşları ile mahkme kararını paylaştığınız için tarafınıza karşı tazminat davası açılacaktır. Bu sebeple tazminat şu an için ödenmeyecektir. Bilginizi rica eder, iyi günler dileriz.''

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Süleyman Güçlü, şunları söyledi:

''ALENİ EMSAL TEŞKİLE EDEN BİR KARAR''

''Uluslararası ve konum itibariyle yetkili Köln Mahkemesinin vermiş olduğu ve kesinleşen 06.06.2017 tarihli şahsımın lehine tazminat kararı IATA ülkelerinin taraf olduğu Montreal sözleşmesine göre verilmiş aleni emsal teşkil eden bir mahkeme kararıdır. Bütün dünyada da bu böyledir. Resmî gazetelerde bile bir çok mahkeme kararları yayımlanmaktadır. Bunu bile bilmeyecek kadar bilgisiz ehliyetsiz iş yapan bir şirket olur mu?

Bunun üzerinden ehliyetsiz ve hiç bir hukuki zeminle bağdaşmayan bir tavır sergilemelerini çok manidar buluyorum. Bizim dediğimiz devletimizin bu tür şirketlerin ülkemizin topraklarında sözde ticaret yapmasına müsamaha etmemelidir. SBK Holding'in bünyesinde bulunan Borajet havayolu şirketinin son tehdit içerikli cevabı ise çok manidar ve hiçbir hukuki zeminle bağdaşmamaktadır. T.C. Haberleşme, Denizcilik, Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün gereken soruşturmayı derhal başlatması gerekmektedir.''




Bu Haber 25.12.2017 - 09:09:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.