Harika Güral, 150 milyona yeniledikleri Güral Premier'i anlattı

Harika Güral, 150 milyona yeniledikleri Güral Premier'i anlattı
120 dönüm arazi üzerine kurulu 570 odalı Güral Premier Hotel Belek'te iki yıl süren baştan aşağı yenilenme ve değişim projesi tamamlandı. 150 milyon lira yatırımla yeniden inşa edilen tesisin tanıtım toplantısında konuşan Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, Güral Premier Belek’te yaptıkları yenilikler, sezona dair beklentileri ve yeni yatırım planları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.


Mustafa Özbinici - Antalya

Güral Premier Hotel Belek’in 80 adet özel havuz alanları bulunan suit odaları olduğunu belirten Harika Güral, sevilen ve tercih edilen bir  aile oteli olduklarını ifade etti. Güral "Biz konforlu, donanımlı ve her detayın düşünüldüğü bir tatil isteyenlerin ilk tercih ettiği tesislerden birisiyiz. Özellikle çocuklu ailelerin ilk tercihiyiz diyebiliriz. Çünkü genç misafirlerimiz için özel bir dünya yarattık ki hem onlar mutlu olsun, hem de ebeveynleri rahat etsin. Göl evi odaları özellikle çocuklu misafirlerimizin gözdesi. Aileler iki katlı Göl Evleri’nde kendine ait havuzuna girerken, çocuklar içeride uyuyabiliyor. Happyland alanı ise küçük misafirlerimiz için özel olarak tasarlandı. Özel oyun alanları, çocukların boyuna uygun restoran alanı, bakım ve emzirme odaları,  uyku odaları, teenager kulübü, bebek plajı ve kum havuzunu bünyesinde bulunduran otelimizde aileler çocuklarını profesyonel çocuk eğitmenlerine emanet edebiliyor. 09.00’dan 23.00’e dek çocuk bakım hizmeti sunuyoruz" değerlenirmesini yaptı.

Aqua Park’ın otelin en çok talep gören bölümlerinden birisi olduğunu belirten Güral, "Ana restoranımızla eş zamanlı olarak yemek servisi sağladığımız Aquapark’ta, dev bir alana yayılmış olan su oyunları parkımızda hem büyükleri hem de çocukları ayrı ayrı düşündük. Herkese göre farklı aktivite havuzlarımız var, bebekler için de kum havuzu oluşturduk." dedi.



EKOLOJİK BESLENME ÖNEMLİ

570 oda ve bin 200 yatak kapasitesi ile hizmet veren Güral Premier Hotel Belek’in Türk ve dünya mutfaklarının sunulduğu restoranlarının da oldukça iddialı olduğunu söyleyen Harika Güral, "24 saat kesintisiz hizmet veren yemek alanlarımız ve tamamen kendimizin yetiştirdiği ekolojik ürünlerle hizmet sunan restoranlarımız, tatilde sağlıklı beslenmek isteyenlerin de tercihi oluyor." dedi.

RUSLAR HİMALAYA TUZUNU TERCİH EDİYOR

Spa konusunda iddialı olduklarını ve bu alanda önemli ödüller aldıklarını aktaran Harika Güral, uzman terapistler ve organik ürünlerle hizmet verdiklerini söyledi. Güral, "3 bin metrekare alana kurulmuş olan Quu Spa'da 23 ultra lüks oda, Thai masajı odası, Hint masajı odası, içinde özel hamamı bulunan VIP suit, hamam, saunanın yanıs ıra anti-aging hizmeti de veriliyor. Rus turistler özellikle nefes açıcı tuz odası olarak anılan Himalaya Room'a büyük ilgi gösteriyor." açıklamasını yaptı.

1.400 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYOR

Personel lojmanlarına da değinen Harika Güral, iki kişilik odalarda kalan personelin misafirlerle aynı şartlarda barındığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Lojmanlarımız 4 yıldızlı otel konforunda. Kütüphane, çamaşırhane, yüzme havuzu, kafesi ile çalışanlarımızın huzuruiçin her detayı düşündük. Çalışan memnuniyeti bizim için çok önemli. Turizm sektöründe çalışanların yıl ortalaması düşüktür. Bir yılda gördüğünüz garsonu bir sonraki yıl bulamazsınız. Bizim otellerimizde 10-15 yıl bir ortalamamız vardır. Bu, sektörde rastlayacağınız bir şey değil. Şu anda her iki otelimizde toplam bin 400 kişiyi istihdam ediyoruz" dedi.

2015 CİRO HEDEFİ 120 MİLYON LİRA
 
Yatırım ve hedeflere ilişkin bilgi veren Harika Güral, geçen yıl 110 milyon TL olan turizm grubu cirosunun bu yıl sonunda 120 milyon TL olmasını beklediklerini söyledi. Şu an yüzde 60 doluluğa ulaştıklarını anlatan Güral, yeni yatırımların gündemde olduğunu belirtti. Güral “Özellikle İstanbul İkitelli bölgesinde ve Anadolu yakasında arsalarımız var. Arzumuz Güral kalitesini İstanbul'a taşımak fakat yatırım yapmak için Atatürk Havalimanı’nın taşınma konusunun netleşmesini bekliyoruz” dedi.


 
ÇİNLİ TURİSTİ HEDEFLİYOR

Akdeniz çanağında Türkiye'nin rakibi olan ülkelerden Yunanistan ve Mısır’ın kriz içinde olduğunu hatırlatan Harika Güral, Avrupa’da Türkiye’deki kadar güzel ve yoğun hizmet veren oteller olmadığ halde doluluk oranlarının ve geceleme sayısının Türkiye'dekinden daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de tesislerin çok iyi hzmet vermesine rağmen turistin otel dışında aktivite alanı bulamadığına deyinen Güral, şu noktaların altını çizdi:

"Türkiye en çok turist alan 6. ülke iken, gelir sıralamasında ilk 10’a giremiyor. Türkiye olarak deniz kum güneş turizmi dışında turizmi 12 aya yayacak alternatif turizm senaryoları üzerinde çalışmamız gerekiyor. Kıyı turizmi yapan otellerin en büyük sorunu 6-8 ay arası hizmet verebilmek. Avrupa ve Rusya bizim ana pazarlarımızdan ve ne olursa olsun vazgeçemeyiz fakat misafir portföyümüzü çeşitlendirmeliyiz. Gelecek yıllarda Çinli turistleri ülkemizde ağırlamak isteriz. Güral Premier olarak  şu anda misafir dağılımımız yüzde 35 Rus, yüzde 25 Türk, yüzde 18 Kazak, yüzde 8 Alman şeklinde. Genel turizm rakamlarına baktığımızda yılın yüzde 15-20 oranında bir düşüşle kapanacağını tahmin ediyoruz. Güral Premier Otelleri olarak bizdeki düşüşün ise yüzde 10 civarı olacağını düşünüyoruz. Tesisimizde iç pazar talebi yüzde 50 arttı."

İSTANBUL'DA OTEL AÇMAK İÇİN ERKEN

İstanbul'da havalimanı yolu üzerinde arsaları olduğunu ancak buralarda otel yatırımı yapmak için çok da aceleci davranmadıklarını belirten Harika Güral, “Öncelikle havalimanları ile nasıl bir yapılanmaya gidileceğini görmek istiyoruz. İstanbul’a grime konusunda çok da aceleci davranmak istemiyoruz” dedi.

RUSYA TURİZME YATIRIM YAPTI

Rusya'nın kendi iç turizmine yatırım yaptığını kaydeden Güral, "Ruslara kendi iç pazarlarında da talep var. Rusya’daki ekonomik kriz bir gerçek. Ancak Rusya da ülke içinde ciddi turizm yatırımları yapmaya başladı. Soçi, Kırım ve Yalta Rus iç pazarında talep bekleyen destinasyonlar. Rusya kendi halkını ülke içinde tutmak için de ciddi faaliyetlerde bulunuyor ve çalışmalar da yurt dışı seyahatlerini bir nebze azaltacaktır. Bu gerçekten yola çıkarak tüm rezervasyon kayıplarını krize bağlamak da çok doğru olmayabilir." şeklinde konuştu.

ARAP BAHARI MISIR PLANLARIMIZI BOZDU


Arap Baharı’nın hemen öncesinde Kahire, İskenderiye ve Sharm El Sheikh’te işletmelerle kontrat imzalama aşamasında olduklarını belirten Harika Güral,” Hiç beklemediğimiz bir anda bütün planlarımız değişmek zorunda kaldı. Hatta kendim bizzat Arap Baharı’nın en ateşli olduğu zamanda kalkıp Mısır’a giderek mevcut durumu gördüm. Yıllarca çalışıp, enerji harcadığımız yatırım planlarımız bir anda yok oldu. Ama her şeyde bir hayır vardır diyerek yolumuza devam ediyoruz” dedi.


Bu Haber 22.06.2015 - 17:15:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.