Hangi ülkelerden gelen uçaklara yakıt desteği verilecek?

Hangi ülkelerden gelen uçaklara yakıt desteği verilecek?
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan tarafından açıklanan turizmciye destek paketiyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Çelik, sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna yaptığı duyuruda hangi ülkelerden gelen uçaklara yakıt desteği verileceğini duyurdu. İşte Bakan Çelik'in açıklamaları


Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün etkisiyle Rusya ve İran'ın ekonomik durumunu olumsuz etkilemektedir.

Bu ülkeler açısından Türkiye önemli bir turizm destinasyonu olduğu kadar, bizim açımızdan da önemli bir turizm gelir kaynağıdır.

Bu ülkelerde yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler nedeniyle erken rezervasyonlarda azalma ve iptaller görülmeye başlanmıştır.

Bu durum turizm sektörümüz açısından olumsuzluklara yol açacaktır. Bu hususu göz önünde bulundurarak sektörden gelen talepleri dikkate almak suretiyle sektöre yönelik iki temel konuda acil destek ve yardım içerikli bir paket hazırladık ve Başbakanımıza arz ettik.

Önümüzdeki 2 ay seyahat acentelerinin organizasyonunda bu ülkelerden ülkemize gelecek her yolcu uçağına 6 bin dolar yakıt desteği verilecek

Bu iki ülkenin yanı sıra Bağımsız Devletler Topluluğu: Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Moldova, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Ukrayna'dan gelen yolcu uçakları da bu fırsattan yararlanabilecek.

Sektöre ikinci müjdemiz ise hazine destekli kefalet sistemi kapsamında teminat sıkıntısı çeken firmalara kredi garanti fonu tarafından kefalet desteği sağlanarak bu firmaların finansmana erişimleri kolaylaştırılmaktadır.

Yapılan düzenleme ile Rusya’da yaşanan bu durumun turizm sektörü üzerindeki etkilerini en aza indirmek amacıyla, kredi garanti fonu aracılığıyla kullandırılan hazine destekli kredi kefaletinden tur operatörlerinin de yararlanabilmelerinin önü açılmıştır

Atılan adımların hem ülkemiz hem de turizm sektörü için hayırlı olmasını temenni ediyorum.




Bu Haber 03.02.2015 - 14:44:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.