Hangi ihracatçılar hususi damgalı pasaport alabilecek, şartlar neler?

Hangi ihracatçılar hususi damgalı pasaport alabilecek, şartlar neler?
İhracatçılara verilecek hususi damgalı pasaportlara ilişkin kriterler Resmi Gazete'de yayımlandı.



Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı'na göre; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yılda üzeri hapis cezasına mahkum olmamış, affa uğramış olsa bile anayasal düzene karşı suç işlememiş, zimmet, rüşvet, hırsızlık, sahtecilik, hileli iflas, kara para aklama gibi kararla belirlenen suçlardan mahkum olmamış ihracatçılara 2 yıl süreli hususi damgalı pasaport verilecek. Söz konusu pasaportler, eş ve çocukları kapsamayacak.

Karara göre, son 3 yılda ihracatı 100 milyon dolardan fazla olan işletmelerin 5 yöneticisine hususi pasaport verilecek. Son 3 yılda 50-100 milyon dolar ihracat yapan firmaların 4 yöneticisine, ihracatı 25-50 milyon dolar arasında olan şirketlerin 3 yöneticisine, ihracatı 10-25 milyon dolar olan firmaların 2 yöneticisine ve ihracatı 1-10 milyon dolar arasında olan şirketlerin ise 1 yöneticisine hususi damgalı pasaport verilecek.

Bu tutarlarda mal ihracatı yapan firmalar, resmi dış ticaret istatistikleri esas alınarak Ekonomi Bakanlığınca belirlenecek.

Hususi damgalı pasaport başvurusu İçişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığınca ortak belirlenen talep formu aracılığıyla yapılacak.


Bu Haber 23.03.2017 - 10:39:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.