Hamdi Güvenç: Yılmadan çok daha fazla çalışıp anlatmamız gerekiyor

Hamdi Güvenç: Yılmadan çok daha fazla çalışıp anlatmamız gerekiyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün organizasyonu ve YDA Dalaman Havalimanı işbirliği ile Marmaris’e gelen İngiliz acente temsilcileri Marmaris, Akyaka ve Dalyan’ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı buldu. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, ''Amacımız bölgemizin sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikleri tüm dünyaya tanıtmak. Diğer bir ifadeyle yılmadan çok daha fazla çalışıp anlatmamız gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.


YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün Birleşik Karallık’ta yaptığı saha çalışmaları kapsamında, acentelerin sattığı ürünü tanıması için düzenlenen bilgilendirme turlarının ilkini İskoçya’dan, Glasgow, Aberdeen, Motherwell, Hamilton, Coatbridge ve Stirling' den gelen 14 acente yetkilisi ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

''YILMADAN ÇOK DAHA FAZLA ÇALIŞIP ANLATMAMIZ GEREKİYOR''

Güvenç, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğümüz  organizasyonu ve Marmaris Belediyesi ile GETOB’un destekleri ile Marmaris’te ağırladığımız misafirlerimizin bir bölümü farklı turlar ile daha önce bölgemize gelmişler fakat bu kadar kapsamlı görme şansı bulamamışlar. İngiliz misafirlerimiz bölgemizin doğal güzelliklerini çok beğendiklerini ifade ettiler. Amacımız bölgemizin sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikleri tüm dünyaya tanıtmak. Diğer bir ifadeyle yılmadan çok daha fazla çalışıp anlatmamız gerekiyor. Bölgemizi çok beğendiler ve özellikle güvenlikle ilgili akılllarıa her hangi bir soru işaretinin gelmediğini ifade ettiler” dedi.



''BÖLGEYE HAYRAN KALDIM''

Marmaris, Selimiye, Orhaniye, Akyaka, Dalyan’ın tarihi ve doğal güzelliklerini beğendiklerini anlatan acente temsilcisi Hillary Rose Clark, Glasgow'dan geldiğini belirterek, şunları söyledi:

''Bölgeyi tanıma amaçlı organize edilen tur ile geldim ve bölgeye  hayran kaldım. Bölgede yaşayanlar çok cana yakın. Yemekleriniz harika. Güvenlik konusunda ise en ufak bir huzursuzluk yaşamadım. Majorca' ya çok sık gidiyorum. Burada kendimi çok güvende hissettim ve en yakın zamanda tekrar geleceğim. Marmaris çok canlı ve enerjik. Marmaris’te çok güzel marinalar ve alışveriş için onlarca mağaza ve alışveriş merkezi var. Ülkemizde Muğla’nın tarihi ve doğal güzelliklerini ve gördüğümüz misafirperverliği  anlatacağız.''



''TÜRKİYE'YE ÇOK FAZLA TATİL SATMIYORDUK''

Newcastle'den geldiğini ifade eden Paul Christopher Ayre ise şunları anlattı:

''Glasgow' da yaşıyorum. Acenta olarak Türkiye' ye çok fazla tatil satmıyorduk. Fakat buraya geldikten sonra bölgeyi her yönü ile tanıma fırsatı buldum. Dalyan Nehri ve Marmaris ve çevresi çok güzel. Dağlar muhteşem bir ambiyans yaratıyor. Bölge insanı çok iyi. İngiltere’ye döner dönmez bölgeyi müşterilerimize anlatmaya başlayacağım.''




Bu Haber 10.10.2017 - 14:44:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.