Halkla ilişkiler otelinizin satış gelirini nasıl artırır?

Halkla ilişkiler otelinizin satış gelirini nasıl artırır?
Birbirine rakip tesisler aynı ürünleri benzer pazarlama argümanları ile piyasaya sürerken, yüzlerce otel arasında nasıl sıyrılıp öne çıkabilirsiniz? Sorunun cevabı elbette güvenirlik ve marka bilinirliği. İyi bir halkla ilişkiler stratejisi ile hem otelinizin görünürlüğünü artırabilir hem potansiyel müşterilere daha kolay ulaşabilir hem de gelirlerinizi artırabilirsiniz.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Halkla ilişkiler ve pazarlama ajansı JLNPR'ın başkanı Jennifer Nagy, halkla ilişkilerin ne olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini eHotelier için kaleme aldı. Nagy'nin yazısında öne çıkan noktalar şöyle:

Halkla ilişkiler nedir?

Amerika Halkla İlişkiler Cemiyeti'nin tanımına göre halkla ilişkiler şirket ile halk arasında faydalı bir ilişki kurulmasını sağlayan özel bir iletişim stratejisi. Peki bu sizin işiniz içn ne anlama geliyor?

Halkla ilişkiler, potansiyel müşterinin bilincine yerleşip onun ilgisini çeken ilginç bir hikayedir. Bu, bir yandan marka bilinirliğini hızlandırır bir yandan da dikkatlerin olumsuz noktalardan uzaklaşmasını beraberinde getirir. Halkla ilişkiler, bir şirketin ne ve kim olduğunu anlatma sürecidir kısaca. Halkla ilişkiler, potansiyel müşterileri bilinçlendirmek ve marka bilinirliğini attırmak için oldukça etkili bir taktiktir. Halkla ilişkilerin şirketlere maliyeti ise, geleneksel pazarlama bütçesinin sadece bir kısmı kadardır.

Halkla ilişkilerin genel uygulamasında şirketler, gazetecilere şirket ve şirketin ürünleri hakkında bilgi vererek kendilerine editöryal bir koruma sağlar. Şirketiniz hakkında ne kadar çok 'hikaye' anlatırsanız, markanızın bilinirliği o kadar artar. Her zaman her şirket için anlatılacak bir hikaye vardır. Bu nedenle biraz yaratıcı olmalısınız. Ürününüzün veya verdiğiniz servisin hangi problemleri çözdüğine iyi odaklanın. Ürünleriniz veya verdiğiniz servis sektöre yön mü veriyor? Veya sektörde yeni bir trend mi başlatıyor? Eğer öyle ise, bunları medya ile paylaşın.

Peki Halkla ilişkiler şirketinizin gelirini nasıl artırır?

Başarılı bir satış gelirinin temelinde marka bilinirliği kilit öneme sahiptir. Eğer karar vericiler markanızı yeterince tanıyorsa, bu sizin daha fazla satış yapmanızı ve yeni potansiyel müşterilere ulaşmanızı beraberinde getirecekir.

Pek çok alıcı, bir şey alacağı zaman daha önce bildiği ve memnun kaldığı markayı tecih eder. Diğerleri ise, güvendikleri üçüncü şahıslardan gelen tavsiyelere göre hareket ederler. Örneğin saygın bir dergide/gazetede/online portalda şirketinizle veya şirketinizin ürünüyle ilgili pozitif bir yazı/makale/haber çıkmışsa, bu potansiyel müşterinin güvenini beraberinde getirecektir.


Bu Haber 14.02.2017 - 11:35:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.