Hakan Kara'dan ilginç savunma: Etstur hakkında FETÖ soruşturması mı var?

Hakan Kara'dan ilginç savunma: Etstur hakkında FETÖ soruşturması mı var?
Cumhuriyet Gazetesi davasının 3’üncü gününde savunmasını yapan gazetenin köşe yazarlarından Hakan Kara, ailesiyle tatile gittiği sırada Etstur ile yaptığı görüşmelerin iddianamede FETÖ ile irtibat olarak gösterildiğini belirtti.



Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı dava önceki gün görülmeye başlandı. İlk iki gün gazeteci Kadri Gürsel, Akın Atalay, Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Önder Çelik, Kemal Güngör ve Murat Sabuncu ifade verdi. Davanın 3’üncü gününde savunmasını yapan Hakan Kara, iddianamede yer alan Etstur ile ilgili kısımlara da yanıt verdi.

‘ETS TURİZMİ ARAMAK, REZERVASYON YAPMAK SUÇ MU?'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, iddianamede, FETÖ ile irtibat olarak gösterilen görüşmelerden birinin de Etstur ile yaptığı görüşme olduğunu belirten Kara, savunmasında konuyla ilgili şunları söyledi:

 “Meğer ETS turizm şirketiyle ilgili bir FETÖ soruşturması sürdürülüyormuş. Hem de 2014'ten bu yana. Cezaevinde yattığım 9 aylık süre boyunca neredeyse her akşam televizyondan ETS turizm şirketinin reklamlarını izledim. Neredeyse her hafta okuduğumuz gazetelerde tam sayfa ETS şirketinin reklamları yayınlandı. ETS turizm şirketiyle telefon görüşmesi yaptığım doğrudur. 2015 yılında bebeğimizle rahat edelim diye 'bebek dostu' ucuz bir otel aradık. Sonra rezervasyon yaptırdık. Havaalanından tesise yapılacak transferin saatini belirlemek için birkaç kez şirket yetkilileriyle telefonda konuştuk. Şimdi bu suç mudur? Eğer bu şirket üzerinden rezervasyon yapmak, telefonla görüşmek suçsa, nasıl oluyor da gazetelerde sayfa sayfa reklamları yayınlanıyor? Bu şirketi hemen kapatmak gerekmez mi? Bu şirketin her yıl 600 bin kişiyle bağlantı kurduğu belirtiliyor. Şirket hakkında 2014 yılında bir soruşturmanın başlatıldığı söyleniyor. Her yıl 600 bin kişi şirketle bağlantı kurduğuna göre 2014 dahil 2017'ye kadar 4 yıl geçti. Demek ki bugüne kadar 2.4 milyon kişi şirketi aramış. Demek ki 2.4 milyon kişi potansiyel suçlu durumunda. Böyle bir suçlama olabilir mi? Bu mantığa sığar mı?”


Bu Haber 27.07.2017 - 09:14:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • misafir 30.12.2017 - 06:05

    Neden ilginç savunma anlamadık, şimdi ETS turu tatil için arasak biz de mi suçlu olacaktık. İLGİNÇ SAVUNMA diye başlık atmanız suçlamaya sizin de katıldığınızı gösteriyor. Bu ülkede en çok vatandaşın gözüne sokulan en çok reklamı yapılan markalardan biri değil mi bu ETS Tur? Kime soruşturma açılsa onun yanından bile geçen terörist bu mantıkla. Soruşturma geçirene telefon vermesinler, alnına da kızgın demirle bassınlar işaretini, vatandaş da rahat etsin kimi arayıp aramayacağını bilsin. Bu mudur yani? Çok sıktı artık bu konular, artık normal hayata dönmek istiyoruz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.