Habertürk yazarından UBER yazısı: Taksicilerin yaşadığı geçici bir zafer

Habertürk yazarından UBER yazısı: Taksicilerin yaşadığı geçici bir zafer
Habertürk yazarı Oray Eğin, bugünkü yazısında UBER tartışmalarını kaleme aldı. UBER ve benzeri uygulamaları yasaklayan bir Türkiye'nin dünydaki gelişmlerden izole olacağını kaydeden Eğin, 'Taksicilerin yaşadığı, dönemsel sebeplerden dolayı geçici bir zafer, uzun vadede kaybedecekleri kaçınılmaz.'' ifadelerini kullandı.


Tükiye'nin UBER'i yasaklayarak vakit kaybettiğini belirten Oray Eğin, ''90’larda özel radyoların yasaklanması da böyleydi. Sistem o zaman da dünyanın gidişatını anlamıyor, eski ezberlerle direniyordu. Yakın tarihin en geniş katılımlı kampanyasıyla halk radyosuna sahip çıkmış, Tansu Çiller’in seçilmesinde “Ben de radyomu istiyorum” demesinin etkisi olmuştu.'' diye yazdı.



''MEMNUNİYETSİZLİKTE ÜZERİNDE UZLAŞILAN HİZMET TAKSİCİLİK''

Kısa sürede özel radyolar gibi alternatif taşımacılığın da bir standarda kavuşacağını dile getiren Eğin, siyasi görüşü fark etmeksizin memnuniyetsizlik konusunda uzlaşılan hizmetin taksicilik olduğunu savundu. Eğin, ''Wikipedia’nın yasaklandığı, PayPal’in işlemediği ve UBER işinin de bittiği bir Türkiye kendini dünyadaki gelişmelerden izole etmiş demektir. Daha önceki Youtube yasağı gibi bu firmalarla devletin çekişmesinin altından da haklı bir vergi talebi çıkıyor. Silikon Vadisi ise hemen her yerde vergi kaçırıp kazançlarını çoğaltmak üzerine kurulu bir sistem.'' dedi.

''UBER'LE SAVAŞANLAR PİŞMAN OLDU''

ABD gibi UBER'le savaşan ülkelerin pişman olup geri adım attığını kaydeden Oray Eğin, ''Sonuçta ortada yoğun bir talep var, köhnemiş zihniyetle işleyen hiçbir yapı da halkın talebinin karşısında uzun süre duramaz.'' ifadelerini kullandı.

''Taksiciler bugün bir oy deposu olarak görülüyor olabilir.'' diyen Habertürk yazarı, muhalefet adaylarının bile oy kaybetmemek için UBER meselesine girmediğini yazdı.

''GEÇİCİ BİR ZAFER''

Eğin yazısını, ''Taksicilerin yaşadığı, dönemsel sebeplerden dolayı geçici bir zafer, uzun vadede kaybedecekleri kaçınılmaz.'' diyerek sonlandırdı.

Yazının tamamı>>>


Bu Haber 06.06.2018 - 10:48:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.