Golf turizminde umut veren büyüme

Golf turizminde umut veren büyüme
Uluslararası Golf Turizmi Pazarı'nın (IGTM) Tenerif’te devam eden toplantısında konuşan Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) İcra Kurulu Başkanı Peter Walton, golf turizminde temmuz ayında gerçekleşen rakamların umut verici olduğunu söyledi.


Tenerif adasının Magma Kongre Merkezinde bin 400 delegeye seslenen IAGTO İcra Kurulu Başkanı Peter Walton, kurum olarak tur operatörleriyle tedarikçiler arasında golf turizmi için bir anket yaptıklarını hatırlattı. Bu yılın ilk çeyreğinden itibaren 700’ü aşkın tur operatörüyle tedarikçiden aldıkları verilerin 2015’in olumlu bir gidişe işaret ettiğini belirten Walton, anketten çıkan sonuçları şöyle değerlendirdi:

“Sonuçlar Temmuz ayı başından itibaren, golf sahaları ve golf otellerinde rezervasyonlarda yüzde 4,6’lık artış olduğunu gösteriyor. Rezervasyonlardaki yıllık artış ise yüzde 6.7’e ulaştı.  Ocak ve Mart ayları arasında gerçekleşen dalgalanmalar golf sahaları ve otellerine olumlu yansıdı. Bu yılın Nisan-Haziran aylarındaki artışı önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda yüzde 5’lik artış olduğunu görüyoruz. Bu yılın ilk altı ayındaki golf ziyaretçi sayısı ise ortalama yüzde 7.2’lik bir büyüme kaydetti.”

IAGTO golf tur operatörlerinin tüm dünyadaki satışlarında 2013 yılından 2014 yılına kadar sırasıyla yüzde 9,3, yüzde 11,1 ve yüzde 8,9’luk artışlar olduğunu hatırlatan Watson “Bu yıl büyümemizi sürdürerek büyümedeki dördüncü yılımızı yaşayacağız. Yakın zamanda 60 eyalet ve bölgesel turizm kuruluyla 250’i aşkın golf sahasıyla kapsamlı bilgi anlaşması yaptık. Buralardan gelip veri havuzumuzda birikecek bilgileri, 2016 yılının ocak ayında kamuoyuna açıklayacağız” dedi. (TUYED)


Bu Haber 07.10.2015 - 09:10:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.