Gökhan Özbatır: Otel kapatmayacağız, para kazanmaya devam edeceğiz

Gökhan Özbatır: Otel kapatmayacağız, para kazanmaya devam edeceğiz
Titanic Hotels Genel Koordinatörü Gökhan Özbatır, bütçelerin kardan düşerek gittiğini ifade etti. 2016 gibi zor bir sezonda kimi tesisleri kapatma gibi bir yol izlemeyeceklerini kaydeden Özbatır, "Her türlü politikamızla para kazanmaya devam edeceğiz" değerlendirmesini yapıyor.


TurizmGüncel

Turizm sektöründe artık 'kolay yıl' diye bir şey olmadığını söyleyen Özbatır, sektörün pek çok temsilcisi açısından oldukça sıkıntılı geçen 2015 yılına dair değerlendirmelerde bulundu. 2015 yılında bir takım kayıpların olduğunu, ancak herkesin kaybını bir şekilde kompanse etmeye çalıştığını dile getiren Özbatır, ''Ancak 2016 yılı hepsinden zor olacak gibi duruyor. Bu yıla dair şu ana kadar elde edilen veriler kompanse edilmesi zor bir yıla gireceğimizi gösteriyor.'' dedi.

İstanbul'daki terörist saldırıya Avrupa pazarının nasıl tepki vereceğini henüz bilmediklerini belirten Özbatır, şu noktaların altını çizdi:

''KENDİMİZİ EN KÖTÜSÜNE HAZIRLAMALIYIZ''

''Biz son olaylara kadar Rusya’nın bu ambargosundan etkilenmeyeceğimizi düşünüyorduk. Fakat İstanbul’daki olaydan sonra Almanya pazarının nasıl etkileceğini de bilmiyoruz. Bu sebeple en kötü duruma göre stratejimizi geliştirmek zorundayız. Titanic’in yapacağı pek çok atraksiyon var.

''OTEL KAPATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ''

Öncelikle otel kapatmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Bizim otellerimiz 12 ay açık, her türlü operasyonu yaptığımız oteller. Rusya pazarındaki kaybı İsrail, Orta Doğu, İngiltere gibi pazarlar ve yerli turist ile kapatmayı planlıyorduk. Ancak şu anda Avupa pazarında da sıkıntı var ve Avrupa pazarını kompanse edebilecek pazar nasıl olur bilmiyoruz. Durum henüz çok sıcak, neler yapılabileceğine dair iyice düşünüp karar vereceğiz.''

'İÇ PAZAR TÜRKİYE'YE YETMEZ'

Türkiye turizminin yaşadığı sıkıntıların tamamen jeopolitik olduğunu belirten Özbatır, şunları söyledi:

''Türkiye artık bir savaş ülkesi gibi görünüyor demek istemiyorum. Biz buna inanırsak, ülkemizi pazarlayamayız. Bu durum yokmuş gibi çalışmaya devam etmeliyiz.

Ancak maalesef etrafımızdaki gerçeklik şu anda bu. Irak, Suriye, Rusya, İran, içeride PKK olayları... O kadar çok dezavantajımız var ki, bunları nasıl absorbe edeceğiz buna yeniden planlama ile karar vermek, alternatifler oluşturmak lazım. Çünkü iç pazar Türkiye’ye yetmez.''

'OPERATÖRLERDEN BASKI YOK, AYNI ŞARTLARLA DEVAM EDİYORUZ'

Özbatır, tur operatörlerinin otellere dönük fiyat baskısı uygulamaya başladığı yönündeki haberlere ilişkin olarak ise şunları söyledi:

''Titanic Hotels olarak operatörlerle yaptığımız görüşmelerde böyle bir durumla karşılaşmadık. Ama ilerleyen günlerde ne olacağını bilemeyiz. Şu anlık bir zorlama ile karşılaşmadık, aynı şartlarda imzaladığımız kontratlarla devam ediyoruz. Yalnızca erken rezervasyon dönemlerini öteledik.''

'KESİNLİKLE ZARAR ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ'

2016 yılının bütçe yılı olduğunu söyleyen Özbatır, ''Kesinlikle zarar etmeyi düşünmüyoruz. Yıllardır bütçeler hep karlardan düşerek gidiyor. Artık düşecek de bir yer kalmadı ama yine de her türlü politikamızla para kazanmaya devam edeceğiz. 2016 bütçe yılı olacak. Bütçemizi 15 günlük, 1 aylık periyotlarla sürekli takip edip, revize edeceğiz. Bu sene kalite mutlaka düşecektir. Biz 2015 yılında 2014’ten daha iyi bir yıl geçirdik. Bütçemizi de hedeflerimizi de tutturduk. 2016’yı da ona göre planlamıştık. Şubat ortası gibi rezervasyonları tekrar takip edeceğiz. Artık ITB Berlin Fuarı’nda ak koyun kara koyun belli olacaktır.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 26.01.2016 - 18:05:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ali Kaya 27.01.2016 - 01:23

    DEVAM ne olursa olsun. ıyı bır pazarlamayla her zorlugun ustunden gelecegız. Yeterkı altımızı kazdırmayalım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.