Gloria, Dünya Dans Şampiyonası’nı Antalya’ya getirdi

Gloria, Dünya Dans Şampiyonası’nı Antalya’ya getirdi
30 farklı ülkeden 14 farklı kategori de 300 yarışmacının yarıştığı World Dance Sport Federation’a bağlı Dünya Dans Şampiyonası, Gloria Sports Arena’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Gloria, Dünya Dans Şampiyonası’nı Antalya’ya getirdi
Gloria, Dünya Dans Şampiyonası’nı Antalya’ya getirdi
Gloria, Dünya Dans Şampiyonası’nı Antalya’ya getirdi

Turizm Güncel - Antalya


World Dance Sport Federation (WDSF)’a bağlı olarak organize edilen ve Dünya Dans Şampiyonası ayaklarından biri olan Gloria World Open (GWO); Dünya Dans Federasyonu (WDSF) Başkanı Carlos Freitag’nın da katılımıyla Antalya’da gerçekleşti.

Belek’teki Gloria Sports Arena’da yapılan etkinlikte yarışmacılar, dünya sıralamalarını yükseltmek amacıyla mücadele ederken, izleyicilere de görsel bir şölen yaşattı.  

Finalde Büyükler Açık Standart Kategorisinde ilk üçte birinciliği Almanya’dan Simone Segatori - Annette Sudol     çifti alırken, ikinciliği Rusya Federasyonundan Dmitry Zharkov - Olga Kulikova, üçüncülüğü de yine Almanya’dan Anton Skuratov - Alena Uehlin çiftleri aldı.

Açık Standart Gençler Kategorisinde ilk üç Rusya Federasyonundan geldi: Birinci Dmitry Kulebakin - Maria Chernykh, ikinci Yury Batyrev - Milena Barabanova, üçüncü Victor Bychkov - Alina Atamanchuk.

BELEK’İ DÜNYANIN DANS MERKEZİ HALİNE GETİRELİM


Özaltın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, İstanbul’dan gelen basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, 18 yıl önce Antalya Belek’te başlattıkları turizm yatırımlarını büyüterek emin adımlarla yollarına devam ettiklerini belirtti. Ürün yelpazelerini golf yatırımlarından sonra sırasıyla sağlık, spa, thalasso ve futbol turizmi ile genişlettiklerini belirten Özaltın, Dünya Dans Sporları Federasyonu ve Türkiye Dans Sporları Federasyonu ortak çalışması olan dünyanın en prestijli dans yarışmasına ev sahipliği yaptıkları Gloria Sports Arena hakkında konuştu:

50 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIM

“2015 yılının başında dünyada barış ve sağlık kaynağı olarak gösterilen spor turizmi yatırımlarına bir yenisi olan Gloria Sports Arena’yı ekledik. Özellikle şunu belirtmek isterim ki; 50 milyon dolarlık yatırım ile hayata geçirdiğimiz Gloria Sports Arena ile Türkiye´nin bir spor merkezi olarak dünyada anılmasına ve sporcularımızın dünya çapında başarılar kazanmasına zemin sağlamayı hedefliyoruz. Bu gururu şimdi de Dünya Dans Sporları Federasyonu ve Türkiye Dans Sporları Federasyonunun ortak çalışması ile dünyanın en prestijli dans yarışmasına ev sahipliği yapmaktan ve bu vesile ile siz değerli dostlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum.’’ dedi. Ayrıca Gloria World Open’ı da her yıl gerçekleştirerek, Antalya Belek’i de Dünya’nın dans merkezi haline getirmek istediklerini dile getirdi.

Türkiye Dans Federasyonu Başkanı Tolgahan Çingitaş’da yaptığı konuşmasında böyle önemli bir tesisi Antalya’ya kazandırdığı ve böyle bir organizasyona eve sahipliği yaptığı için Özaltın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın’a teşekkür etti.

DÜNYANIN EN SAYGIN YARIŞMALARINDAN BİRİ...


Dünya Dans Federasyonu Başkanı Carlos Freitag ise Nuri Özaltın’ın Antalya Belek’i dans merkezi halin getirmek istemelerini de memnuniyetle karşıladı.

Dünya çapında geçekleşen yarışmalar, her yıl ayrıca Almanya, Japonya, Çin ve Hong Kong’ta da düzenleniyor.  Türkiye’nin ilk ve çok kapsamlı spor kompleksi olan Gloria Sports Arena’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen, önemli spor etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ve sonraki yıllarda da devam edecek Gloria World Open, yarışmacılar için en yüksek puan alabilecekleri bir parkur olarak dünyanın en saygın ve prestijli yarışmalarından biri olarak gösteriliyor.




Bu Haber 24.03.2015 - 11:09:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.