Gezinomi, 2014'ün ilk yarısındaki alışveriş eğilimlerini belirledi

Gezinomi, 2014'ün ilk yarısındaki alışveriş eğilimlerini belirledi
Gezinomi, yazın sonlarına yaklaştığımız günlerde, online tatil satın alma alışkanlıklarımıza ilişkin bir araştırmaya imza attı. Gezinomi internet sayfası ve çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilen satın almaları değerlendiren bu araştırmanın sonuçlarına göre, alışverişlerin yüzde 89,63'ü mesai saatleri içinde yapılıyor. Yani “Biz ofisteyiz ama aklımız tatilde!”

 
Gezinomi’nin araştırmasına göre, 06:00 - 20:00 saatleri arasında tatille ilgili araştırma yapanların oranı yüzde 73.08; saat 20:00’den sonra bu oran yüzde 26’ya düşüyor; en çok 14:00 ile 17:00 arası tatil satın alınıyor.
 
Öte yandan insanlar, tatil satın alırken bunu sanal ortamda değil de bir uzmanla telefonda konuşarak veya yüz yüze yapmayı tercih ediyor. İnternetten yapılan tatil alışverişlerinin oranı yüzde 10 ile sınırlıyken, bunu çağrı merkezi üzerinden yapmayı yeğleyenlerin oranı yüzde 18. Tatil satın almak için acenteye gidenlerin oranı ise yüzde 72.
 
Peki ödemeler nasıl gerçekleştiriliyor? Tüketicilerin büyük çoğunluğu, yüzde 76,2'si taksitle ödeme yapma eğiliminde.
 
Ve yine söz konusu araştırma, tek başına seyahat etmek konusunda erkeklerin daha istekli olduğunu ortaya koydu. Buna göre tek başına tatile gidenlerin yüzde 55,91’i erkekler; buna karşılık yüzde 44.71’ini kadınlar oluşturuyor.
 
Bugüne kadar 1 milyon 742 bin TL’den fazla 'gezipara' dağıttıklarını, son bir yılda 696 kişinin bu sayede bedava tatile çıktığı bilgisini paylaşan Gezinomi’nin araştırmasına dair daha fazla bilgi edinmek için ekteki infografiği inceleyebilirsiniz.
 
Editöre not: Veriler, Ocak-Haziran 2014 arası Gezinomi'den alışveriş yapan müşterilerin paylaştığı bilgiler ışığında hazırlanmıştır


Bu Haber 26.08.2014 - 10:17:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.