Gezi Parkı'na Topçu Kışlası projesi yeniden gündeme mi alınıyor?

Gezi Parkı'na Topçu Kışlası projesi yeniden gündeme mi alınıyor?
Gezi Parkı'na yapılması planlanan Topçu Kışlası, 2015-2019 Stratejik Planı'nda 'Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyonu' adıyla yer aldı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde Topçu Kışlası tartışması yaşandı. “Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyonu” adıyla 2015-2019 Stratejik Planı’nda yer alan projeyi eleştiren CHP’li üye Tonguç Çoban “Bu sevdadan vazgeçin. Gezi Parkı, park olarak kalmalı” dedi.



CHP'li Üye Tonguç Çoban, bütçe ile birlikte kabul edilen 2015- 2019 yılı Stratejik Planı hakkında bir konuşma yaptı.

Çoban, CHP’nin ret oyu verdiği stratejik plan ve raporlar da yer alan “Taksim Kışlası”na dikkat çekip, raporu şu sözlerle eleştirdi.

"Planda Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyonu yer alıyor. Bu sevdadan vazgeçin. Bu tekrar gündeme getirilmemeli. Bu ülkenin hafızasına, yakın geçmişine acılarla nakşetmiş bir olayı yeniden gündeme getirecek tarzda, artık ortak kabul haline gelmişken, Gezi Parkı park olarak kalmalı. Yeniden bu rapora yazmak sıkıntı yaratır” diye konuştu." dedi.

MUHALEFETTEN SERT ELEŞTİRİ

CHP'li üye Hakkı Sağlam, kentin dört bir yanını rant amacıyla alışveriş merkezleri ile donatıldığını ileri sürdü. Sağlam, "Kişiye özel imar düzenlemesi ile milletimize küfreden bir müteahhitte rant sağladınız. Şişli Cevahir AVM tüm itirazlarımıza rağmen sattınız. Mecidiyeköy'de likör fabrikası ve Ali Sami Yen stadı satıldı. Bütçe düzeldi mi? Hayır." diye konuştu.




Bu Haber 19.11.2014 - 10:16:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.