GETOB'dan Pegasus'a, 'İngiltere'den direkt tarifeli sefer koyun' teklifi

GETOB'dan Pegasus'a, 'İngiltere'den direkt tarifeli sefer koyun' teklifi
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği yönetimi turizm sezonunun uzatılmasının en önemli ayaklarından olan uçuş konusunda aşama sağlayabilmek için havayolu firmalarının yetkilileriyle görüşmelerde bulunuyor.


Bu konuda yoğun çalışmalarda bulunan GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Pegasus Havayolları Satış Direktörü Emre Pekesen’i makamında ziyaret ederek bölge turizmcileri olarak özellikle İngiltere’den Dalaman Havalimanına konulacak tarifeli direkt uçuşlarla paket tura bağımlı kalmaksızın bölgemize gelecek turist sayısında önemli artışlar kaydedileceğinden emin olduklarını ifade ederek, konaklama sektörünün yanı sıra bölgede faaliyet gösteren tüm işletmecilerle birlikte Pegasus Hava Yolları’nın da bu uçuşlardan kazançlı çıkacağını belirtti.

GETOB Başkanı Bülbüloğlu, Pegasus Havayolları Satış Direktörü Emre Pekesen'e şunları aktardı;

“Paket turların sona ermesiyle birlikte Güney Ege'ye olan turist akışının bıçak gibi kesilmektedir. Oysa bölgede bulunan tüm işletmeler her konuda hazır olmasına rağmen turist olmaması nedeniyle tesislerini birer birer kapatıyorlar.

Konaklama sektörü olarak bizler özellikle Manchester’den veya Londra’dan Dalaman Havalimanına direkt tarifeli seferler konulmasını talep ediyoruz.

Bölgemiz hem iklim, hem de coğrafi güzellikleri nedeniyle tatil için yaz/kış çok caziptir. Dolayısıyla tatil için bölgeye talep var ama direk tarifeli sefer yapacak uçak yok. Bölgemizi tercih edenler aktarmalı uçuş yapmak durumunda kalıyorlar. Bu sıkıntıya girmek istememeleri çok normal.

Durum böyle olunca bölgede bulunan tüm işletmeler iş yapabilmek için 4-5 ay gibi kısa bir süreye sıkışmış oluyor. Tesislerin 7-8 ay kapalı kalması hem ekonomik hem de sosyal anlamda ciddi kayıplar söz konusudur. Çalışan personellerimiz işsiz kalıyor. İşletmeler sezon açılışında yeniden personel bulmak, tesisi işler hale getirmek için aynı sorunlarla uğraşıp duruyorlar. İşletmeler kapalı olunca devlet vergi alamıyor. Ülkenin Döviz kaybı da farklı bir sıkıntı dedi.

Başkan Bülbüloğlu, Pegasus Hava Yolları Satış Direktörü Emre Pekesen’e önemli bir ayrıntıdan da bahsederek bölgede yerleşik olan İngiliz vatandaşının azımsanmayacak kadar fazla olduğunu, onların İngiltere’ye gidiş dönüşlerinin bile uçağı dolduracak sayıya ulaşabileceğini söyledi.

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu’nu ve beraberindeki Hilton Dalaman Genel Müdürü Hakan Alpay'ı dikkatle ve ilgiyle dinleyen Emre Pekesen, anlatılanlardan ve kendisine sunulan dosyadan etkilendiğini, şirket yönetimindeki arkadaşlarıyla bu konuyu görüşeceğini, karlılık söz konusu olduğu takdirde bu talebin değerlendirileceğini ifade etti.

Uçak arayışına bıkmadan usanmadan devam edeceklerini sözlerine ekleyen GETOB Başkanı Bülbüloğlu, turizm sezonunun uzatılması adına ne gerekiyorsa yapma kararlılığındayız. Katkı sağlayacak herkesin desteğini almaya da hazırız dedi.


Bu Haber 10.10.2014 - 12:05:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.