G20 zirvesi boyunca esas güvenlik otel mutfaklarındaydı

G20 zirvesi boyunca esas güvenlik otel mutfaklarındaydı
G - 20 zirvesi kapsamında dünyanın en önemli liderlerini ağırlayan Antalya’da güvenlik tedbirlerinin gözden kaçan detayları mutfaktaydı. Liderlerin yemekleri özel korumaların göz hapsinde hazırlandı. Tadım yapılmadan servis edilmedi.


Zirvenin yapıldığı Regnum Carya’da öğle ve akşam yemekleri otel mutfaklarında hazırlandı. Hürriyet'ten Erdal İpekeşen'in haberine göre, ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Kralı Selman bin Abdulaziz el Suud için yemek hazırlanırken özel görevliler de mutfaktaydı. Yemekler, tabağa konulana kadar özel korumalarca göz hapsinde tutuldu, her aşamasında tadım yapıldı. Poşetli ürünler korumaların gözetiminde açıldı. Otellerin villa ve kral dairelerinde kalan liderler için her türlü konfor mevcuttu. Özel aşçı ve hizmetlisi olan kral dairelerinde, konuklara istedikleri takdirde uşak da tahsis edildi. Asansörleri hatta koridorları bile otelden ayrı olan kral dairelerine geçiş şifreli özel kartlarla yapıldı.

MEKSİKA’DAN MİLLİ PEYNİR GETİRDİLER

Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto ise Alman ve İspanyol başbakanlarının aksine villada kaldı. Meksika heyeti ülkelerinden getirdiği süt ürünlerini tüketmeyi tercih ederken, Meksika’nın milli peyniri olan ‘cojita’ sofradan eksik olmadı. Meksikalı görevliler Belis Otel’in mutfak ekibine sipariş yemeklerinin nasıl yapılması gerektiğini tarif etti. Meksikalılar yemeklerde ana restoranı değil, villalara ait restoranları kullandı.

PUTİN’E 1 TADIMCI, 6 AŞÇI, 3 DE GARSON GÖREVLİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Maxx Royal’in dev villasında kalmayı yeğledi. Yanında getirdiği aşçı ve servis elemanları otelin mutfak ekibiyle birlikte yemekleri hazırladı. Görevliler gerek hazırlık, gerekse servis aşamasında hep hazır bulundu. Ekipte 6 aşçı, bir tadımcı ve üç garson yer aldı.

Yemekler Putin’e sunulmadan önce tadımcının kontrolünden geçirildi. Yemeğin tüm malzemesi otelden sağlanırken, mönüde Rus yemekleri tercih edildi. Putin hiçbir liderin yanında yemek yemedi, içecek tüketmedi.



Başkanın özel tavalı mutfak ekibiyle hatıra

ZAHMETSİZ KONUKLAR

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İngiltere Başbakanı David Cameron Ela Otel’de kalırken, özel istekleri olmadı. Her üçü de otelin otantik Türk motifleriyle döşenmiş Kuşhane bölümündeki açık büfesinde kahvaltı etti, restoranın terasında güzel havadan faydalanıp kahve keyfi yaptı. Heyetleriyle toplantılar yapan liderler, gece oda servisinden de aperatif siparişinde bulundu.

İLHAM ALİYEV RESTORANLARDAYDI

Maxx Royal’de kalan Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff ise kahvaltı hariç tüm öğünlerde Türk mezeleri ve İskender Kebap’tan vazgeçmedi. Aynı otelde kalan bir başka lider olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise otelin tüm restoranlarında boy gösterdi. Aliyev’in korumalarını bile atlatıp yemeğe geçmesi dikkatlerden kaçmadı.

İSPANYA BAŞBAKANI AÇIK BÜFEDEN

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Bellis De Luxe Otel’de kaldı. Kendisine ayrılan villa yerine otelin ana gövdesindeki süit dairede kalmayı yeğleyen Merkel, zirvenin yapıldığı gün Belek’e geldiği için oteline ancak o günün gecesinde saat 01.00’de giriş yaptı. Otelin lobisinde, Alman heyetiyle sabah 03.00’e kadar oturup, sohbet eden Merkel, üç kadeh Mortier Bordeaxu marka şarap içti. Merkel kahvaltıda birkaç çeşit peynir ve yumurta yemeyi tercih etti, kahvesini hiç eksik etmedi. Otelde İspanya ve Meksika heyetleri de kalıyordu. Masalar her ülkenin minik bayraklarıyla donatılarak ayrıldı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da tıpkı Merkel gibi açık büfeden faydalandı, heyetiyle birlikte kahvaltı yaptı.

KÖPEKLERE KOKLATILDI

Calista Luxury Otel’de kalan Obama için mutfak ekibi ve servis elemanları ABD’den getirildi. Otelin konsept restoranlarından biri bu mutfak ekibine günler öncesinden teslim edildi. Kapısı da sürekli kilitli tutuldu. ABD’li görevliler dışında otel personeli de dahil kimse içeri sokulmadı. Birçok yemek ve içecek malzemesi ABD’den getirildi, otelden yaş meyve ve sebze tedarik edildi. Bu malzemeler köpeklere koklatılmak dahil, her türlü kontrolleri yapılarak kullanıldı. Otel personeli ne mutfağa ne de Obama’nın kaldığı katlara girebildi. Obama kahvesini bile kendi getirdi.



VEJETARYEN BAŞBAKAN’A HİNT KIYAFETİYLE KARŞILAMA

Spice Hotel&SPA otelinin kadın çalışanları, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’yi ipek sariler giyerek karşıladı. Otel çalışanlarına, Hint kültürü eğitimi verildi. Modi zirve boyunca orijinal Hint detaylarıyla dekore edilmiş ‘Presidential Suite’ odada misafir edildi. Hint aşçılar eşliğinde özel büfe hazırlandı. SPA merkezinde Hintli terapistlerin bulunmaları sağlandı. Vejetaryen olan Hint Başbakanı için yemekler, görevlilerin gözetiminde otel mutfak ekibi tarafından hazırlandı.


Bu Haber 22.11.2015 - 09:01:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.