Fuar katılımlarında yapılan devlet desteğinde değişiklik

Fuar katılımlarında yapılan devlet desteğinde değişiklik
Uluslararası fuarlarda stant açan Türk işletmelere verilen fuar desteğinde bazı değişiklikler yapıldı.



Para Kredi Koordinasyon Kurulu, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesine ilişkin yürürlükte bulunan kararı kaldırarak yeni bir karar yayımladı.

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN

Resmi Gazete'de yayımlanan kurul kararına göre, İhracat Genel Müdürlüğü tarafından ''prestijli fuar'' olarak belirlenen fuarlara katılımda destek limiti 250 bin lira olurken, bir şirkete yılda iki defa bu tip fuarlara katılma hakkı tanınıyor. Yapılacak standart destekte üst limit normal fuarlar için 50, sektörel fuarlar için 75 bin TL olarak belirlendi. 1 Temmuz 2017'den itibaren fuar katılımcılarına yapılacak destek yeni limitlere göre yapılacak.

Desteğe esas tutar, fuar, ülke veya sektör bazında metrekare başına belirlenen yaklaşık toplam maliyetin yüzde 50’sini, hedef ülkelerde ise yüzde 70’ini geçemeyecek.

Ayrıca, daha önce döviz cinsinden belirlenen destek miktarı artık TL olarak verilecek.

ORGANİZATÖRLERE 500 BİN TL DESTEK

Ekonomi Bakanlığı tarafından görevlendirilen organizatörlerin, yurt dışı fuar organizasyonuna yönelik olarak Türk ihraç ürünlerinin, sektörlerin, katılımcıların veya yurt dışı fuar organizasyonunun tanıtımı amacıyla gerçekleştirecekleri tanıtımlara yüzde 75 oranında destek verilecek. Bu destek genel nitelikli fuarlarda 320 bin lira, sektörel nitelikli fuarlarda ise 500 bin lirayı geçmeyecek.



Bu Haber 07.04.2017 - 10:50:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.