Fransız otelcilerin Expedia isyanı: 1 ay boyunca vergi ödemeyecekler

Fransız otelcilerin Expedia isyanı: 1 ay boyunca vergi ödemeyecekler
Fransa otelleri, yaz aylarında düzenlenecek Euro 2016 futbol turnuvası süresince taxe de séjour/turist vergisi ödemeyeceklerini açıkladı.

 
TurizmGüncel
 
Fransa’nın ana otelci birlikleri l'Union des métiers et des industries de l'hôtellerie (UMIH) ve Groupement national des chaînes hôtelières (GNC), Euro 2016 maçlarının oynanacağı şehirlerdeki üyelerine turist vergisi ödemelerini yapmamaları konusunda telkinde bulundu. 10 Haziran’da başlayacak Euro 2016, 10 Temmuz’a kadar sürecek. 

'ABRITEL-HOMEAWAY ÖDEMİYORSA BİZ DE ÖDEMEYİZ'
Otelcilerin vergi ödememe kararının arkasında ise küresel otelcilik sektörünün uzun süredir gündeminde olan bir mesele var. Otelciler, vergi ödememelerine, UEFA’nın Expedia bünyesinde faaliyet gösteren Abritel-HoweAway ile yaptığı anlaşmayı gerekçe gösteriyor. Otelciler, günlük kiralama platformu Abritel-HomeAway’in kentte konaklattığı müşterilerden bu vergiyi talep etmediğini iddia ederek turnuva süresince vergi ödemeyeceklerini söylerken, ABD devi Expedia’nın iştiraki bu iddiaları reddediyor. 

TURİST VERGİSİ NEDİR?

Fransa'da yerel yönetimler, konaklama yapılabilen her tesisten geceleme başına vergi alıyor. Turist vergisi olarak adlandırılan bu ücret, tesisin özelliklerine göre kişi-geceleme başı 0.20 euro ile 4 euro arasında değişebiliyor. Oteller ve diğer konaklama tesisleri oda satarken misafirlerinin faturasına yansıttıkları bu ücreti, daha sonra yerel yönetimlere iletiyor. 
 
PROTESTO 7.5 MİLYON EUROYA MAL OLACAK
 
Otelci birlikleri, bu protestonun yerel yönetimlerin 7.5 milyon eurodan fazla gelir kaybı yaşamasına mal olacağını ifade ediyor.
 



Bu Haber 20.04.2016 - 10:41:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.