Fransız otel devi, 127 oteli bulunan grubu 900 milyon euroya satın aldı

Fransız otel devi, 127 oteli bulunan grubu 900 milyon euroya satın aldı
Geçtiğimiz günlede otel arama motoru Gakko'yu 100 milyon euroya satın alan Fransız otel zinciri Accor, şimdi de 127 oteli bulunan Mantra Grubu'nu 900 milyon euroya satın aldığını duyurdu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Fransız zincir otel şirketi Accor, Avustralya, Yeni Zelanda, Endonezya ve Havai'de 127 oteli bulunan Mantra Group'u 900 milyon euroya satın aldığını duyurdu. Mantra, Peppers ve BreakFree gibi markaları olan grubun bünyesindeki otellerde toplamda 20 binin üzerinde yatak bulunuyor.



''ASYA-PASİFİK BÜYÜME STRATEJİSİNİN BİR PARÇASI''

Mantra Group gibi bir şirketi satın almaktan son derece memnun olduklarını belirten Accor Hotels CEO'su Sebastien Bazin, bu satın almanın şirketin Asya-Pasifik bölgesindeki büyüme planının bir parçası olduğunu söyledi. Bazin, ''Mantra Grubu bünyesindeki oteller, Accor Hotels'e yeni bir konaklama formatı getirmenin yanında, güçlü bir müşteri tabanı sunacak.'' dedi.

GAKKO VE ARIENT EXPRESS'İ DE SATIN ALMIŞTI
 
Daha güçlü otel markaları yaratmayı planlayan Accor, geçtiğimiz günlerde lüks markalarını genişletmek için Orient Experss'in yüzde 50'sinin satın almıştı. Grup yine yakın zamanda, otel arama motoru Gakko'yu da 100 milyon euroya bünyesine katmıştı.


Bu Haber 12.10.2017 - 14:30:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.