Flaş iddia: Düşen Mısır uçağının pilotu acil iniş yapmak istedi

Flaş iddia: Düşen Mısır uçağının pilotu acil iniş yapmak istedi
Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen yolcu uçağının pilotu ve hava trafik kontrolörleri arasındaki konuşmaya dair çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.


Hürriyet'in Fransız televizyonu M6'dan aktardığına göre, uçağı duman kapladığını belirten pilot Muhammed Said Şukeyir, hava trafik kontrolörüne acil iniş yapacağını bildirdi.
 
M6'ya konuşan Paris'teki havacılık kaynakları, söz konusu diyaloğun birkaç dakika sürdüğünü; ardından da pilotun, yangının söndürülmesi ve dumanın temizlenmesi için "hızlı bir iniş" yapmak için harekete geçtiğini belirtti.
 
Fransız televizyonu, ani alçalmaların, kabin basıncında büyük değişimlere neden olabileceğini ve bunun aşırı derecede tehlike arz ettiğini vurguladı.
 
Fransız araştırmacılar, uçağın radardan kaybolmasından dakikalar önce birkaç noktadan dumanlar çıktığını tespit etmişti. Araştırma ekibinin sözcüsü Sebastien Barthe, “Bu genellikle yangın anlamına gelir” demişti.
 
'TÜM SENARYO DEĞİŞİR'
 
Fransız televizyonu M6'nın iddiasının doğru çıkması halinde, uçağın düşüş nedenine dair senaryolar da büyük oranda değişecek. Zira yetkililer tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, pilotların uçakta herhangi bir sorun olduğuna dair bildirim yapmadıkları belirtilmişti.
 
KONTROLSÜZ ŞEKİLDE 22 BİN FEET ALÇALMIŞTI
 
Mısır Hava Yolları’na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı 56 yolcu, yedi mürettebat ve üç güvenlik görevlisi düşmüştü. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, “Uçak saat 03.37’de 37 bin feet yükseklikte iken, önce 90 derece sola, ardından da 360 derece sağ manevra yaparak 15 bin feet’e indi. 10 bin feet’e indiğinde de izi kayboldu” demişti.



Bu Haber 23.05.2016 - 09:16:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.