'Fiyatlarımızı yüzde 5 arttırdık, yıl ortalaması yüzde 3 olur'

'Fiyatlarımızı yüzde 5 arttırdık, yıl ortalaması yüzde 3 olur'
Grand Yazıcı Clup Marmaris Palace Genel Müdürü Melih Ayhan, grup olarak fiyatlarını yüzde 5 civarında arttırdıklarını, sezon içindeki aksiyonlar hesaba katıldığında ortalama artış oranının yüzde 3 civarı olacağını kaydetti.

 
Savaş Daş - TurizmGüncel

Grand Yazıcı Gurubu olarak 25 yıldır bu sektörün içerisinde bulunduklarını belirten Melih Ayhan, grubun her zaman koruduğu kendine özgü bazı dinamiklerinin olduğunu belirtti. Amaçlarının iyi ve kaliteli hizmet vermek olduğunu söyleyen Ayhan, "Bu prensipten uzaklaşmadığımız için de operatörlerimiz ile birlikle iyi bir iş birliği içerisindeyiz. 2014 sezonunda nisan ve mayısın belli bir tarihine kadar bölgede kayıplar yaşansa da, 20 Mayıs’tan sonra ekimin ilk haftasına kadar doluluklarımız gayet iyiydi." dedi.

İNGİLTERE'DE KAYIP VAR AMA TOPARLANIR
 
İngiltere pazarının son derece önemli olduğunu ifade eden Ayhan, İngiltere pazarında şu anda kayıp var gibi göründüğünü ancak toparlayacağı ümidi içerisinde olduklarını belirtti. Grubun sahip olduğu üç otelden biri olan,  Turban'ın 12 ay hizmet verdiğini belirten Melih Ayhan Mares Otel’in kongreler için sürekli hazır bir şekilde beklediğini, Palas Otel'in ise yılın 7 ayı açık kaldığını ifade etti.

YIL ORTALAMASI FİYAT ARTIŞIMIZ YÜZDE 3 OLUR
 
Gider kalemlerinin her sene yüzde 5-10 arası artış gösterdiğini ifade eden Ayhan; "Avrupa pazarı, İngiltere, Rusya, iç pazar gibi noktalar üzerinden bir dağılım hesapladığımızda yüzde 5’i geçmemek kaydıyla fiyat artışlarımız oldu. Yıl bazında ortalama fiyat artışı yüzde 3'ler civarında olur" dedi.

3 OTELDE 5 BİN YATAĞIMIZ VAR
 
Ayhan; Grand Yazıcı Grubu'nda pazarların dağılımına ilişkin ise; "Bizim için yerli pazar çok önemli. İç pazarda iyi gelişmeler yaşıyoruz. Toplamda 3 otelde 5 bin yatağımız var. Yerli pazarın bu 3 otele dağılımı yüzde 20’lerde. Yaklaşık yüzde 30 İngiliz ve Avrupa pazarımız var. Bunlara ilabeten, Hollanda, Belçika, Polonya, İskandinavya, Litvanya ve Ortadoğu pazarlarında da müşteri alıyoruz" dedi.
 
Ayhan Ortadoğu pazarına ilişkin ise şu noktaların altını çizdi:

İRAN UÇAKLARI DALAMAN VEYA BODRUM'A İNEMİYOR

"Her kültürün kendi yansımasını bölgede görebiliyorsunuz ama biz grup içerisinde yaklaşık 20 ülke ağırlıyoruz. Rakamlar ve oranlar çok büyük olmadığı için o yansıma bize Arap misafir şöyledir deme şansını vermiyor. Marmaris bölgesinde bazı ülkelerin özellikle İran pazarının belli başlı uçak lokasyonlarını belirlemiş olması bizim bölgemizdeki o oranı birazcık düşürüyor ve kaliteli misafir sayısını arttırıyor. Çünkü İran direkt Dalaman’a ya da Bodrum’a inemiyor. Türkiye’deki havalimanlarından ancak İran hükümetinin belirlediklerini kullanmak zorundalar. İstanbul, Ankara, İzmir ve bir de Adana bölgesi var. Yani sahil kesimi için Adana’yı kullanıyorlar şu anda. Antalya ile Adana arasındaki mesafeye baktığınız zaman İranlı turisin o bölgede yoğunlaşmasının nedeninin havalimanı faktörü olduğunu görüyorsunuz. Bize gelenler İzmir’den geliyor. Daha uzak olmasına rağmen gelen misafir portföyümüz bir tık daha iyi."
 



Bu Haber 02.03.2015 - 20:00:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.