'Fiyat indirip kaliteyi düşüren oteller, ileride bunun bedelini ödeyebilir'

'Fiyat indirip kaliteyi düşüren oteller, ileride bunun bedelini ödeyebilir'
Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, İsmet Güral, yeni yatırımlarını ve pazarın gidişatıyla ilgili öngörülerini Turizm Güncel’e anlattı.


Eda Özsoy – Turizm Güncel

Turizmde yenilenmeye gidilmediği taktirde geri kalınacağını anlatan İsmet Güral, bu çerçevede Belek’teki otellerinin renevasyon geçirdiğini ifade etti. Belek’teki otele yeni ilave odalar yaptıklarını kaydeden Güral, “Son derece geniş ve büyük odalar yaptık. Toplam 570 odaya ulaştık. Büyük balkonları ve jakuzileri olan odalar inşa ettik. Göl evi olarak adlandırdığım, önünde özel havuzları olan odalımızı da yeniledik. Tesisimize ses getirecek, çok büyük bir spa yaptık. Özel bir tesis olduğunu düşünüyorum gören misafirler zannediyorum bunu paylaşacaklardır. Tesisimiz yenilenen yüzüyle nisan başında hizmete girecek” dedi.

OTEL YAPMIŞ KADAR OLDUK!

Bu yenilenmenin kendilerine çok ciddi bir maliyeti olduğunu ifade eden İsmet Güral, bir otel yapmış kadar olduklarını anlattı.

FİYAT İNDİRİMİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ

Turizm sezonunun gidişatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güral, rublenin değer kaybından dolayı özellikle Rusya’dan gelecek misafir sayısında düşme yaşanacağını anımsattı. Ancak bunun fazla abartılmaması gerektiğini kaydedenGüral, şu noktalara değindi:

“Misafir sayısında bazı düşmeler olabilir ancak bizim fiyatlarımızda katiyen ve katiyen bir gerileme ya da indirim olmayacak. Çünkü fiyatı indirdiğiniz zaman önümüzdeki yıllarda aynı noktaya geri gelmeniz çok zordur. Onun için fiyat indirimini düşünmüyoruz.

KALİTEDEN TASARRUF YAPILMAZ

Kaliteden asla tasarruf yapmamak lazım. Ben şahsen yapmayacağım. Bunun için de tasarruf yapalım, maliyetleri düşürelim gibi bir şeye gitmeyeceğiz. Bu müşterimize de haksızlık olur çünkü bize güvenip de rezervasyon yaptıran müşterilerimiz tabi ki aynı kaliteyi bekler, o kaliteyi bildikleri için özellikle Türk müşterileri rezervasyon yaptılar.  Eğer oralarda bir takım tasarruflar yapacağız, maliyeti düşüreceğiz gibi bir davranış içerisine girersek, bize güvenen müşterilerimize büyük haksızlık olur. Önümüzdeki yıllarda, bunu  yapan firmalar bedelini ödemekle karşı karşıya kalabilirler. Tüm turizm sektörüne tavsiyem, fiyatları kırmayalım ve kalitemizi muhafaza edelim.”

ACİLEN EK TANITIM BÜTÇESİ GEREKİYOR

Hükümetin aldığı tedbirlere de değinen İsmet Güral, bu konuda çok doğru adımların atıldığını ancak bir an once uygulamaya geçilmesi gerektiğini anlattı. Güral, acilen ek tanıtım bütçesinin de çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi.







Bu Haber 13.03.2015 - 19:38:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.