Firuz Bağlıkaya: Seçimi ertelemek ülke turizmine ve imajımıza ihanettir!

Firuz Bağlıkaya: Seçimi ertelemek ülke turizmine ve imajımıza ihanettir!
TÜRSAB yönetim kurulunun 2-3 Aralık tarihinde yapılacak genel kurlun güvenlik nedeniyle ertelendiği şeklindeki açıklamasına TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya'dan yanıt geldi. Bağlıkaya, güvenlik nedeniyle İstanbul'daki seçimi ertelemenin ülke turizmine ve imajına ihanet olduğunu söyledi.


TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya, TÜSAB ymnetiminin 2-3 Aralık'ta yapılacak genel kuurlun 'güvenlik' nedeniyle ertelendiğini açıklamasına sert tepki gösterdi. Bağlıkaya, ''Seyahat Acentaları temsilcileri olarak tüm dünyada ülkemizin güvenilir olduğunu anlatma çabalarımızı sürdürürken mevcut yönetimin güvenliğin sağlanamayacağı imajını vererek, seçimi erteletme çabası içerisine girmesi ülke turizmine ve ülke imajımıza ihanettir.'' dedi.



İşte Firuz Bağlıkaya'nın o açıklaması:
 
''TÜRSAB tarihinde ilk defa 5000 delegenin katılacağı genel kurul süreci başladıktan sonra, mevcut TÜRSAB Yönetim Kurulu, Genel Kurulu erteleme yönünde karar almıştır. Yönetim kurulu tarafından alınan kararın gerekçe kısmı aynen aşağıdaki gibidir.
 
“Genel Kurul salonunda ciddi bir kaos yaşanacağı ön görüldüğünden ve Toplantı esnasında huzur ve sükunetin kontrol edilmesinin mümkün olamayacağı anlaşıldığından 23. Olağan Genel Kurulu’nun ertelenmesine oy birliği ile karar verildi.”
 
TÜRSAB Yönetim Kurulu bu kararı gerekçe göstererek seçimin ileri bir tarihe ertelenmesini Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan talep etmiştir.

TÜRSAB Yönetim Kurulu, güvenlik ile ilgili bir karar alma hakkına sahip değildir. Güvenlik ile ilgili alınacak kararlarda Kamu otoritesi olan İçişleri Bakanlığı, İl Güvenlik Kurulu, İstanbul Valiliği veya İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen ve Genel Kurulun yapılmasını engelleyecek herhangi bir tebligat bulunmamaktadır.

Biz Türk turizm sektörünün yılmaz hizmetkarları, Seyahat Acentaları temsilcileri olarak tüm dünyada ülkemizin güvenilir olduğunu anlatma çabalarımızı sürdürürken mevcut yönetimin güvenliğin sağlanamayacağı imajını vererek, seçimi erteletme çabası içerisine girmesi ülke turizmine ve ülke imajımıza ihanettir. TÜRSAB’da, bu kararın altına imza atanları sektör affetmeyecektir. Bu söylemler ülkemizin dostu olmayanların söylemleridir.

Kahraman güvenlik güçlerimiz yıllardır ülkemizin huzurunu en üst düzeyde sağlarken, İstanbul’un merkezinde bir kongre salonunun güvenliğini sağlayamayacağını ima etmek en başta fedakar emniyet güçlerimize ve kamu otoritesine yapılmış büyük bir haksızlıktır.

Bu açıklamayı yapanlar kişisel menfaatlerini sektörün menfaatlerinin önünde görmekte ve kişisel çıkarları için ülke turizmini ve mesleğimizi feda etmektedirler.
 
Üyelerimizin seçimin sükunetle geçmesi konusundaki tavrı nettir ve tüm Seyahat Acentaları temsilcileri bu olgunluğa sahiptir.
 
Mevcut Başkanın TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu'nda aday olmayacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Aday olmama nedenlerini doğru bulmamakla beraber kendisine bu güne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak 20 yıllık Başkanlığı süresince daha önce en az 6 kere aday olmayacağım açıklaması yapan mevcut Başkanın inandırıcılığı da kamuoyu nezdinde yok hükmündedir.
 
Bildiğiniz üzere Genel Kurulumuzun ilki bugün (26.11.2017) tarihinde gerçekleşti ve çoğunluk sağlanamadığı için Kanun gereği daha önceden duyurulduğu gibi 2-3 Aralık 2017 tarihine ertelendiği Kültür ve Turizm Bakanlığı Komiseri Yusuf Batur tarafından tutanak altına alınmış ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirilmiştir.
 
Seçimi kaybetme korkusu ile yapılan bu girişimi şiddetle kınıyor; üyelerimizi ve birliğimizi kamuoyunda düşürdükleri bu durumdan dolayı üzüntülerimizi dile getiriyoruz.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, TÜRSAB’ın hiçbir hukuki temele dayanmayan bu kararını delegelerin hassasiyetini göz önüne alarak değerlendireceğinden hiçbir şüphemiz yoktur.
 
Bu vesile ile bizi  desteklesin desteklemesin tüm meslektaşlarımı sevgiyle kucaklıyor; önümüzdeki hafta yapılacak TÜRSAB Genel Kurulu’nun ülkemize, sektörümüze, mesleğimize, birliğimize ve tüm üyeler için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
 
Gün birlik olma günüdür, sektörümüzün ve ülkemizin selameti için tüm meslektaşlarımızı seçime bir kez daha davet ediyorum.''
 





Bu Haber 26.11.2017 - 17:59:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.