Fettah Tamince: Radikal bir karar aşamasındayız!

Fettah Tamince: Radikal bir karar aşamasındayız!
Dolar kurundaki hızlı yükseliş alışveriş merkezlerindeki (AVM) dükkanlardan sonra Antalya’da 5 yıldızlı otellerin bünyesinde faaliyet gösteren mağaza işletmecilerini de vurdu.


Yapılan anlaşmalar gereği dolar kuru üzerinden kira ödeyen birçok işletmeci otel yönetimleri ile karşı karşıya gelirken, ödenmeyen kira borçlarıyla ilgili birçok zincir otelde icra işlemleri başlatıldı. Kötü giden süreç sonrası 5 yıldızlı otellerin içerisinde faaliyet gösteren birçok işletmeci maliyetleri düşürebilmek adına mağazalarını kapalı tutmaya başladı. Bazı işletmeciler ise sadece turist gruplarının olduğu dönemlerde faaliyet göstermeye başladı. Hürriyet'in haberine göre, bu durum özellikle zincir otellerde memnuniyetsizliklere neden olurken, bu sürece ilk tepki Rixos Otelleri’nden geldi. 

'GEREKİRSE TÜM MAĞAZALARI KAPATIRIM'

Rixos Otelleri içerisindeki mağazaların geleceği konusunda radikal bir karar aşamasında olduklarını vurgulayan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, gerekirse otel içerisindeki tüm mağazaların kapatılabileceğini söyledi. Hiçbir işletmeciyi zor duruma sokmak istemediklerini belirten Tamince, kaliteden ödün vermemek adına böyle bir fikrin gündeme geldiğini anlattı.

'SAKAL TIRAŞI OLMAYAN TEZGAHTARLARLA BU İŞ OLMAZ'

Turizmdeki kötü gidişin mağazacılık sistemini kötü yönde etkilediğini belirten Tamince, “Herkesi çağırıp (Mağaza işletmecileri) ne yapıp yapamayacaklarını sorduk. Tamam, biz onların ortağıyız ama dükkânda 3 tane eşya bırakıp sakal tıraşı olmayan bir tezgahtarla bu iş olmaz. İstediği zaman dükkanı açan, istediği zaman kapatan bir işletmeci istemiyoruz” diye konuştu. “Turizm kötü diye gelen misafiri cezalandıramayız” diyen Tamince, şunları söyledi:

“İşler kötü gidebilir ama misafir derdimizi dinlemeye değil, tatile geliyor. Ben de şöyle bir karar aldım; gerekirse o dükkanları kapatalım. Mesele kira almak değil, kaliteyi korumak, doğru işi yapabilmek. Rixos bir marka. Müşteri oteldeki berberi kapalı bulacağına ‘berberimiz yok’ demek bizim için daha avantajlı.”


Bu Haber 12.12.2016 - 09:18:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • yüksek kira demek yüksek fiyatlı ürün demektir 17.12.2016 - 10:55

    e o zaman ? sen yüksek kiraları al EURO cinsinden sonra deki müşteri memnuniyeti, o zaman otel kiralarını düşüreceksin ve o otel içerisinde satılan ürünlerin fiyatlarında söz sahibi olacaksın ki müşterilerini kazıklamasınlar ? aslında kazıklamıyorlar çünkü o yuksek kiradan dolayı direk fiyatlara etki ediyor. çok düşünceliyseniz kiraları düşürün ve ürünlerin fiyatları da otomatikmen düşecek ve müşteriniz otel içerisinde daha uyguna mal hizmet satın alacak ? BELEK BÖLGESİNDE İMAR DIŞI DÜKKANLAR bunu serik Belediyesine buradan bildiriyorum. bir çok otel içerisinde kaçak yapıları yüksek kira ile veriyorlar projelerınde olmayan dukkanları kıralıyorlar. aç gözlü olmayın otel Patronları devlet destekleri ile yaptıgınız oteller tum halkın parası ıle yapılıyor unutmayın ! 50 mılyon euro luk otele 10 mılyon koy gerısını devletten tesvık al sonra da aglan , zaten dıstan otel sahıbı oldunuz bır cogunuz. hala ac gozluluk yapıyorsunuz. hep bana hep bana demeyın, bıraz Cevre esnafını da dusunun...

  • artur lyeskov 16.12.2016 - 10:20

    haklısınız fettah bey bu yuzden esnaf seçerken paraya degıl getirdiği hizmete bakmalısınız musterı memnunıyetıne ve verdıgı kaliteye hizmete paraya bakarak esnaf alırsanız tabıkıde boyle sıkıntılar ıcerısınde olur oteller

  • Yılgör Demirtaş 14.12.2016 - 07:50

    Tebrikler Fettah bey. Katılıyorum. Sektörde dükkan esnafı en ciddi sıkıntılardan biridir. Otel resmiyeti ve ciddiyetinden uzak nasıl olsa patronum havasında olan düşük yatırımla girdiği için işin ciddiyetinin farkında değiller. Siz de tezgahtarlıktan geldiniz. Club zigana zamanında sizi bilirim. İlk rixos markasını da oluştururken labada beach ile bu günleri hedefliyordunuz. Öyle ki sektöre ayrı bir kalite ve hava getirdiniz. Bunlar örnek olmalı.

  • Alem 13.12.2016 - 03:47

    Bakın ne kadar aciz bir açıklama yapmış zengin otelci. gözü doymaz otelciler iki kuruş fazla veren olunca hemen tehdit eder gibi esnafınızı baskı altına aldınız, sezon kötü vijdansızların tabiri şu eeee napayım bana da kötü!!!....size az olsun otelciler inşallah hepiniz batarsınız

  • Zor hayat 13.12.2016 - 10:30

    Yüksek kiralarla tutulduğunu savunan arkadaşlar. Dükkanlarınızın resmi maliyeye bildiridiğiniz cirosu bile bu kira bedelinden düşük olmasına rağmen bu işi yapmaya devam ettiniz. Kandırıldınız mı sizle de ? Lütfen gerçekçi olalım.

  • Komıksınız 12.12.2016 - 11:02

    Sayın Otel Patronları ; Yıllarca o kucuk esnaf sayesınde mılyonlarca dolarlık kıra gelırlerı elde ettınız ? 10 20 metrekarelık dukkanlara yıllık pesın 30 40 50 bın euro kırayı pesın aldınız, sımdı turızm kotu ve o esnaflardan yıne aynı parayı ıstedınız, vermedıler mı ? verdıler pekı sımdı neyın derdındesınız ? o zaman sızde o KUCUK ESNAFLARA destek olun. bu yıl verdıgı kıranın yarısını gerı ıade et esnafa ? Hem otelınde turıst yok hemde hala yuksek kıra alıyorsunuz sonrada kovarım bak haaa dıyorsunuz ? ADALET degıl yaptıgınız. Belek Bolgesındekı Otel Icerısınde bulunan magazaların yıllık kıraları su sekılde dır ve bırcogu pesın olarak oduyorlar ! Market 20 25 Bın Euro yıllık Butık 30 50 Bın euro Yıllık Araç Kiralama 20 40 Bın euro yıllık Hamam 200 500 Bın euro yıllık Derı Kuyum Hedıyelık Esya Yıllsık 30 100 Bın euro yıllık bır otelın yıllık kıradan getırısın hıc yoksa 1 mılyon € ve bu paraları TL olarak da almıyorlar ? Devletın bu yuksek kıra alanlara dur demesı lazım o kucuk esnafları koruması lazım ?

  • TURizimci 12.12.2016 - 09:59

    F.T C.reisimizi dinle sende kiracilarinda TL olarak 1 USD = 2.8 tl kurundan kiralarini alki esnaf biraz rahatlasin. Zaten tekrardan bombalar patlamaya patladi 2017de ne yapacagimizi bilmiyoruz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.