Fettah Tamince: İşimiz gücümüz yok plaj mı işleteceğiz!

Fettah Tamince: İşimiz gücümüz yok plaj mı işleteceğiz!
Birkaç gündür gündemde yer alan Kleopatra Koyu ihalesi ile ilgili, ihaleyi aldığı iddia edilen' Fettah Tamince'den açıklama geldi. Koyun ihalesini almadıklarını, dahası ihaleden haberdar olmadıklarını söyledi. İhaleyi aldığı belirtilen Sembol Turizm Otelcilik'in ortağı Sedat Yıldız'ın ''Ne ihalesi, biz mi almışız?'' şeklindeki açıklaması ise kafaları iyice karıştırdı.


Geçtiğimiz mayıs ayının sonunda yapılan ve gerek bölge halkı gerekse çevreciler tarafından tepkiyle karşılanan Kleopatra Koyu ihalesini alan şirketin Fettah Tamince'nin sahip olduğu Sembol İnşaat'ın değil, Muğla'da faliyet gösteren Sembol Turizm Otelcilik Şirketi'nin aldığı belirtildi.



MyGazete'den Emre Gündoğdu'nun haberine göre ihale, Ali Doğan Tugay ve Sedat Yıldız’a ait Muğla merkezli Sembol Turizm Otelcilik'e verildi.

TAMİNCE: İŞİMİZ GÜCÜMÜZ YOK PLAJ MI İŞLETECEĞİZ?

Konuyla ilgili olarak MyGzete'ye açıklama yapan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince Kleopatra Koyu’ndaki plajın ihalesinden haberinin olmadığını, ihaleye katılmak için bir girişimde dahi bulunmadığını belirtti. Tamince, “Ben plaj işletecek olsam dünyaca ünlü Konyaaltı sahili plaj projesi ihalesine girerdim. Kleopatra plajı ihalesiyle kesinlikle ilgim yok. Basında plajı benim aldığıma dair çıkan haberler asılsızdır. Bu tür haberler beni yıpratmak için kasıtlı olarak yapılmaktadır. Araştırmadan yapılan haberler ön yargılı haberlerdir, dünya çapında projeler yapan bir markanın sahibi olarak işimizi gücümüzü bırakıp plaj işletmeciliği mi yapacağız. İlgili bakanlık aranırsa ihaleyi hangi firmanın aldığı anlaşılacaktır” dedi.

YILDIZ'IN AÇIKLAMASI KAFALARI İYİCE KARIŞTIRDI

Öte taraftan, ihaleyi aldığı belirtilen Sembol Turizm ve Otelcilik A.Ş. ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Yıldız'ın açıklaması ise ihaleyle ilgili olarak iyice kafaları karıştırdı. İhalede katılımcı adı görünen Sedat Yıldız konuyla ilgili olarak Hürriyet'e yaptığı açıklamada, ''Ne ihalesi? Biz mi almışız? Kaça almışız?'' sorularını sorması kafaları iyice karıştırdı.

''NE BİLEYİM NE YAPACAĞIZ''

Kleopatra Koyu’nun Kemer Tekirova’da olduğunu anımsatmamız ve Teknik Katı Atık firmasıyla ortak ihaleye girdiklerini söylememiz üzerine Yıldız, “Tamam, biz vekalet vermiştik. Demek almışız” dedi. Yıldız, nasıl bir proje yapacaklarına ilişkin soru üzerine ise “Ne bileyim ne yapacağız. İlgilenen kişiyle konuşup size döneyim” yanıtını verdi; ancak bir daha aramadı.

''DAVA AÇACAĞIZ''

Yöre halkı ve Antalya Mimarlar Odası Şubesi adına ihalenin iptali için dava açacaklarını belirten Avukat Tuncay Koç, Hürriyet’in soruları üzerine şöyle konuştu: “İmar planları onaylanmadan ihaleye çıkılmış. Ayrıca şartname adeta adrese teslim bir ihale görüntüsü veriyor. Tekirovalıların kullandıkları tek koyun bir şekilde özel şirkete kiralanması da kamu yararına aykırı.”



Bu Haber 13.06.2018 - 09:13:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.