Fettah Tamince: 1 Arap turist 5 Rus turiste bedel

Fettah Tamince: 1 Arap turist 5 Rus turiste bedel
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Fettah Tamince, 1 Arap turistin 5 Rus turiste bedel olduğunu açıkladı.


Türkiye'nin Orta Doğu ve Arap ülkelerindeki zengin turistlere yönelmesi gerektiğini kaydeden Tamince, Orta Doğu ve Arap ülkelerinin siyasi eleştiri içinde ele alınmaması  gerektiğini savundu.

''1 ARAP 5 RUS'A BEDEL''

Hürriyet.com.tr'de yer alan habere göre Tamince, "Avrupa'nın en iyi destinasyonları yıllardır Araplarla ayakta kalır. Fransa, İtalya, İsviçre, Paris, Londra. Ortadoğulu, Arap tüketici ciddi para harcar, lükse düşkünlükleri var. Çünkü zenginler. Ülkelerin makro dengelerine bakmak lazım. Suudi Arabistan'da kişi başı gelir 30 bin dolar, Arap Emirlikleri'nde 50 bin dolar. Rusya'da kişi başı gelir 10 bin dolar. Bir Arap tüketici 5 Rus tüketici kadardır." dedi.

''HİNDİSTANLIALR YURT DIŞINDA 5.2 MİLYARLIK DÜĞÜN YAPIYOR''

Bununla birlikte söz konusu grubun kalabalık aile yapısıyla tatil için gittikleri ülkede uzun süre konaklamayı tercih ettiğini aktaran Tamince, bunun İstanbul'u ayakta tutan en büyük potansiyel olduğunu, ancak Türkiye'nin bu pazar içindeki payını artırabilmesi için onlara göre ürün geliştirmesi, yeni ürünler ortaya koyması gerektiğini belirtti. Tamince, "Yıllardır mart ayını İranlı'lar kurtarır. Bir anda yüz binler gelir, bütün oteller dolar. Hindistan'ın yurtdışında yapılan düğün bütçesi 5.2 milyar Euro. 1 milyar Euro'sunu neden almayalım" şeklinde konuştu.

''KRİZİN ÖĞRETCİ YANI DA VAR''

Bu haliyle sektörün yaşadığı krizin öğretici bir yanı olduğunu da savunan Tamince, "Belki 2 yıl sonra 'İyi ki böyle bir şok yaşamışız. Riskli pazarları çeşitlendirdik. Bundan sonra yüzde 30-40 düzeyinde, bir kentin bütün gelirini bir ülkeye bağlamak doğru olmaz' diyeceğiz" dedi. Kriz koşullarında önemli bir noktanın da markalaşmak olduğunu belirten Tamince, yarattığı markanın krizin etkilerine karşı koruyucu güç olduğunu söyledi. Tamince, bu noktada marka haline gelememiş sektör oyuncularının büyük markalarla işbirliğine gitmesini önerdi.


Bu Haber 18.06.2016 - 10:39:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • sektorden yonetici 20.06.2016 - 11:19

    Fettah beyin soyledikleriyle ve yaptıkları malesef yine celişiyor. madem arap turist o kadar degerli sizin icin o zamana otellerinizin fiyatlarını NEDEN BUYUK ORANLARDA INDIREREK az miktardaki rus-ukraynalı turisti de siz topladınız ? aksiyonları keske arap pazarına verip onlarla doldursaydınız otellerinizi

  • REHBER 19.06.2016 - 12:45

    Sn Tamincenin yaptığı hesaba göre,1 arap turist 5 Rus"a bedel,400 bin arap 3.5 milyon Rus"tan ülkemize daha fazla katkı sağladığı anlamı çıkıyor.Rıxos markasını bu seviye ye getiren Rus"lar için bunu söylemesini yadırgadım.Hiç olmazsa arapları başka ülkenin turistleri ile kıyaslama yapsaydı,şayet otelinde en pahalı şarap,viski ve kanyakları Ruslar tüketir,araplar dokunmaz bile.Rus"lar en çok ihtiyacımız olan misafir profilidir ülkemize.İnşallah ileride yine ağırlarız onları,çünkü biz onları severiz,onlar"da bizi.

  • kerem 19.06.2016 - 12:10

    Yine hükümet yalakalığı yapacağım diye ülke gerçeklerinden uzak cümleler kurmuş tuzu kuru beyefendi! Ne diyeyim; Sen sadece arap ve hintli turistle çalış, alma batılı turist!

  • Önemli degi 19.06.2016 - 11:14

    Fettah Tamince, Siz bu koltuga nasil olturabildiniz. Turizimcilikten hic birsey anlamamissiniz.

  • NIHAT KACAR 18.06.2016 - 10:48

    BOYLE BAŞA BOYLE TARAK BEYANI YAKISMIS HAYALLE YASAMAK GUZELDIR

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.