Fethiyeli turizmcilerden hizmet kalitesini artırma projesi

Fethiyeli turizmcilerden hizmet kalitesini artırma projesi
Konaklama sektöründe hizmet kalitesini arttırılması amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Lonca Enstitü iş birliği ile hayata geçirilen Konaklama Sektöründe Davranış Standartları Geliştirme Projesi'nin tanıtımı yapıldı. Yoğun ilgi gören tanıtım seminerine çok sayıda otelci katıldı.


Üye işletme ve işletme çalışanlarının gelişmesi yönünde düzenlediği eğitimleriyle dikkat çeken Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca, Konaklama Sektöründe Davranış Standartları Geliştirme Projesi'nin tanıtım semineri 5 Şubat Cuma günü FTSO Likya Salonunda yapıldı. Konaklama Sektöründe Davranış Standartları Geliştirme Projesi ile konaklama tesislerinde çalışan personelin hizmet standardının yükseltilmesini hedefleniyor.

Seminere FTSO Başkanı Akif Arıcan, Başkan yardımcısı ve Konaklama Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Günay Özütok, Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz, Konaklama Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı İlkay Tugay ve çok sayıda otelci katıldı. Seminerde Lonca Enstitü eğitmeni Nebi Acar tarafından projenin amacı ve işleyişi hakkında detaylı bilgi verildi.

EĞİTİMLER, ÜYELERDEN GELEN TALEP DOĞRULTUSUNDA BELİRLENİYOR

FTSO Başkanı Akif Arıcan, seminerin açılışında Türkiye'nin ve bölgenin en önemli sorunları arasında bulunan nitelikli eleman sorununun en aza indirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirtti ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"Kalitemizin yükselmesi, seviyemizin yükselmesi, iş gücünün daha nitelikli hale gelmesi için her işletmemiz eğitime önem vermeli. Geleceğimizi planlamamız gerekiyor. İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde turizmin gelişmesi hizmet kalitemizi arttırmamızla ile mümkün olacaktır. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimize, çalışanlarımıza hatta kendimize yönelik eğitimler düzenliyoruz. Yaptığımız anketler sonucunda üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda eğitim takvimimizi planlıyoruz.  Keşke daha çok talep olsa daha çok eğitim düzenlesek. FTSO olarak gönlümüzden geçen kalitenin artması, Fethiye’nin markalaşması, otellerimizin daha iyi şartlarda hizmet sunmasıdır.''



'KRİZİ FIRSATA ÇEVİREBİLİRİZ'

Lonca Enstitü Eğitmenlerinden Nebi Acar konuşmasında önümüzdeki sezonun iç açıcı olmayacağını belirterek bu dönemlerde konaklama işletmelerinin günü kurtarmak için hizmet kalitesinden ödün vereceklerini söyledi. Kriz dönemlerinde tatil için bir işletmeyi tercih eden kişilerin ise hizmet kalitesindeki düşüş nedeniyle o işletmeye bir daha gelmek istemeyeceğine dikkat çeken Acar, "Bu dönemde yapacağımız yaklaşım ya o müşteriyi işletmemize bağlayacak ya da ömür boyu kaybedecek. Burada işletmemizde çalışan personele büyük görev düşüyor. İşini iyi yapan, misafirlerini içten ve samimi karşılayan, vücut dilini iyi kullanan personel ile işi fazla bilmeyen, mesleki donanımının yanına iletişimi koyamayanların başarılı olma şansı yok. Sadece işini yapmak yetmiyor" dedi.
2016 turizm sezonunun zor bir sezon olacağına dikkat çeken Nebi Acar, bu dönem kalitesini koruyan otel ve işletmelerin sezonda daha az zarar göreceğini ifade etti. Donanımın yanına iletişimin konulması gerektiğini belirten Nebi Acar, ilk izlenimin misafirler üzerindeki etkisine vurgu yaptı. Acar, “Müşteri her çalışandan aynı kalite standardında hizmet almaz ise otelin hizmet kalitesinden şüpheye düşer. Her an her şey olabilir düşüncesine kapılır.” dedi.

Acar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Konaklama Sektöründe Davranış Standartları Geliştirme Projesi'nin temelinde davranışların ne olması gerektiği yolunda bilgiler aktarılacak. Eğitimler teorik ve pratik uygulamalardan oluşuyor. Kursa katılanlara uygulama yaptırılarak davranışlarının geliştirilmesi kontrol edilecek. Bu sene yabancıdan daha fazla Türk müşterinin gelmesi bekleniyor. Türk müşterinin hizmet beklentisi daha yüksektir. Turizmciler için zor bir yıl olacak. Proje kapsamında verilen eğitimler iki bölümden oluşacak. İlk bölümde her otelden en fazla 2 kişinin katıldığı yönetici eğitimleri düzenlenecek. İkinci aşamada ise her otelden en fazla 3 personelin katıldığı çalışan eğitimleri düzenlenecek. Projeye katılan her otel, otel başı günlük 40 TL ödeme yapacak. Projenin bütçesinin büyük bölümü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından finanse edilecek.''

Nebi Acar projenin başarıyla sonuçlanması halinde işletmeler kadar bölgenin de kazançlı çıkacağını söyledi. Toplantının ikinci bölümü soru cevap olarak devam etti.





Bu Haber 06.02.2016 - 12:46:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.