Fest Travel Tunceli’deki yüzey araştırmalarına sponsor oldu

Fest Travel Tunceli’deki yüzey araştırmalarına sponsor oldu
Yaptığı kültür gezileri ile öne çıkan FEST Travel, Tunceli ili ve ilçelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleriyle yürütülen Tunceli İli Arkeolojik Yüzey Araştırması çalışmalarını destekliyor. Tunceli’de sistematik olarak ilk defa yapılan bu çalışmaların amacı “Prehistorik, Protohistorik, Klasik ve Ortaçağ Dönemlerindeki Yerleşim ve Kullanılma” potansiyelinin belirlenmesi.


Araştırmalar Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde Öğretim Üyesi Dr. Yasemin Yılmaz başkanlığında bir ekip tarafından yürütülüyor. Alanlarında uzman isimlerden oluşan araştırma ekibi, kentte 2015 yılında ilk sistemli çalışmaları başlatılmıştı. 2015-2017 yıllarında yürütülen toplam 24 günlük çalışmanın sonucundaysa, kentte insanlık tarihinin kültürel kronolojisinin tüm aşamalarının kalıntılarının bulunduğu net olarak ortaya konmuştur. Paleolitik Dönem, özellikle de Neolitik Dönem kalıntılarını bulunduran alanların keşfi, basında ve arkeoloji dünyasında yankı uyandırdı.



Kültürel mirasın sadece ziyaret edilmesini değil, açığa çıkarılması ve korunmasına da katkı sunulmasının bilinciyle, Tunceli Yüzey Araştırması 2018 yılı çalışmalarına sponsor olan FEST Travel, aynı zamanda Tunceli ve Munzur Vadisi’ne geziler düzenliyor. Mayıs ayında Tunceli’ye 5 büyük gezgin grubu götüren FEST, eylül ve ekim aylarında da bölgeye kültür gezilerini sürdürecek.




Bu Haber 23.06.2018 - 10:49:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.