Ferit Şahenk, şimdi de İtalyan restoran zincirinin peşinde

Ferit Şahenk, şimdi de İtalyan restoran zincirinin peşinde
Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk'in, İtalyan restoran zinciri Obica'yı satın almak için gayri resmi görüşmelere başladığı belirtiliyor.


Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, d.ream markası ile yeme-içme sektöründeki yatırımlarına devam ediyor.



Borsatek
'te yer alan habere göre, Şahenk'in hedefindeki yeni marka, İtalyan restoran zinciri Obica. İtalya'da 10, İngiltere ve ABD'de 5'er, Japonya'da 4 olmak üzere toplam 24 restoranı bulunan Obica'nın tamamının satışı için hakim ortak NEO Investment Partners tarafından  gayri resmi görüşmelere başlandığı belirtiliyor. 2018 başında resmi sürecin başlaması beklenen Obica'nın satışında, Doğuş Grubu'nun rakipleri arasında bazı özel sermaye şirketlerinin yanı sıra İtalyan, İngiliz ve Alman yeme-içme sektöründen de önemli firmalar var.

Obica'nın yüzde 52'si 2010'da 10 milyon euroluk sermaye artırımı ile  NEO Investment Partners'a devredilmişti. Doğuş Grubu tarafından 2012'de kurulan d.ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management), yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 6 bin çalışanı ile 170'in üzerinde lokasyonda ve 45 ayrı marka ile hizmet veriyor. Sektör uzmanları, Obica'nın tamamının satış fiyatının 40 milyon euro civarında olabileceğini tahmin ediyor.


Bu Haber 13.12.2017 - 08:50:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.