FED beklenen kararı açıkladı, dolar düşüşe geçti

FED beklenen kararı açıkladı, dolar düşüşe geçti
ABD Merkez Bankası dün sonuçlanan mart ayı toplantısında beklentilere paralel şekilde faizleri yükseltirken, dolar/TL kararın ardından 3.67'li seviyelere kadar geriledi.

 

 
Dün kapanışta 3.7250 TL seviyelerinde olan dolar, FED açıklamasının ardından uluslararası piyasalarda 3.68 seviyesine kadar gerilemişti. Dolardaki düşüşün bu sabah da sürdüğü izleniyor.
 
Dolar/TL, yaşanan düşüşle birlikle 3.68 seviyesinin de altına kadar geldi. Euro/TL ise 3.9405 seviyesine kadar indi.

İKİNCİ KEZ FAİZ ARTIRDI
 
Habertürk'te yer alan habere göre, ABD Merkez Bankası FED, istikrarlı ekonomik büyüme, istihdam artışı ve enflasyonun bankanın hedefine doğru ilerlediğine dair güvenle beraber faiz oranlarını son üç ayda ikinci kez artırdı.
 
Fed aynı zamanda 2017 yılı için iki faiz artırımı daha yapacağı tahminini değiştirmezken, 2018 yılı için üç faiz artışı öngörülüyor. Fed 2016 yılında faizleri bir kez artırmıştı.
 
'3.67'NİN ALTINA DÜŞEBİLİR'
 
Dolardaki hareketle ilgili haberturk.com'a değerlendirmelerde bulunan İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu şunları söyledi:
 
"FED sonrasında dolar endeksinin 100.45 destek seviyesi üzerinde şimdilik tutunduğunu izliyoruz. Altına doğru düşüşe devam etmesi durumunda içeride de 3.67 TL seviyesinin altına doğru sarkabilir. Bugün TCMB PPK toplantısını bekliyoruz. Beklentiler Merkez’in yüzde 11 olan Geç Likidite Penceresi oranında 50 veya 75 baz puanlık artırım yapacağı yönünde. TCMB’nin bugün pas geçmesi kurda yukarı yönlü harekete neden olabilir. Ancak bu tepkiler ne kadar güçlü olacak yorumlaması zor. Beklenen yönde faiz arttırması ise kurda 3.67 seviyesinin altına doğru hareketi tetikleyebilir"



Bu Haber 16.03.2017 - 09:17:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.