Eymir Gölü'ne 'diplomatik otel' iddiaları TBMM'ye taşındı

Eymir Gölü'ne 'diplomatik otel' iddiaları TBMM'ye taşındı
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Levent Gök, Eymir Gölü'nün SİT satatüsünün değiştirilerek bölgeye 'diplomatik otel' yapılacağı konusundaki iddiaları Meclis'e taşıdı.


Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Eymir Gölü'nün yapılaşmaya açılacağı konusunda Başbakan'ın bilgisi olup olmadığını sordu. Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 24 Ekim'de askıya çıkarılan Çevre Etki Değerlendirme Raporu'na dikkat çeken Gök, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

“Söz konusu Raporla Eymir Gölü’nün yapılaşmaya açılacağından bilginiz var mıdır?

Yapılacağı belirtilen diplomatik otele ilişkin avan projelerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylanmasının ardından ruhsat aşamasına geçildiği doğru mudur?

Diplomatik otelin yapılmasıyla birlikte Eymir Gölü’nün Oran girişi halka kapatılacağından, yürüyerek, bisikletleriyle diledikleri gibi göl kıyısına gidebilen vatandaşların engellenmesiyle Eymir Gölü’nün artık tamamen rant oluşumu için kullanılacağı yaygın bir görüş haline geldiğinden, toplumsal gerginliği gidermek üzere bu konuyu STK, ilgili meslek odaları ve ODTÜ ile birlikte değerlendirmek konusunda bir zemin yaratmak için söz konusu çalışmanın durdurulmasını düşünüyor musunuz?

SİT statüsü 2. derece doğal SİT’E çevrilen Gölbaşı özel çevre koruma alanı içerisinde yer alan ve ağaçlandırılması gereken bu alana otel yapılarak Eymir Gölü’nün turizm işletmeciliğine açılmış olacağı ve yeşil alanların tüm Ankara bakımından yok edilmesinin sıradanlaşacağı endişelerini taşıyan kamuoyunu rahatlatmak üzere, yapılmış olan plan değişikliğinden dönülmesi için ilgili kurumlara bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?”



Bu Haber 01.11.2014 - 10:30:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.