Etstur erken rezervasyonu başlattı, işte şirketin 2016 hedefleri

Etstur erken rezervasyonu başlattı, işte şirketin 2016 hedefleri
Etstur, erken rezervasyon dönemi tanıtımı ve yeni sezon planlarına dair Four Seasons Bosphorus'ta bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ve firmanın reklam yüzü Burcu Esmersoy katıldı. Ersoy, yüzde 45 indirim oranıyla başlayan erken rezervasyon dönemlerinin, her ay yüzde 5’lik oranda azalarak devam edeceğini söyledi.

Etstur erken rezervasyonu başlattı, işte şirketin 2016 hedefleri
Etstur erken rezervasyonu başlattı, işte şirketin 2016 hedefleri
Etstur erken rezervasyonu başlattı, işte şirketin 2016 hedefleri
Etstur erken rezervasyonu başlattı, işte şirketin 2016 hedefleri

TurizmGüncel

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2015 değerlendirmesi, 2016 hedef ve beklentileri ile ilgili düzenlenen basın toplantısına geçtiğimiz sezonu değerlendirerek başladı. Geçen sene “Tatil Yağmuru” yarışması ile başlattıkları Erken Rezervasyon Kampanyası’nın oldukça ses getirdiğini ifade etti. Ersoy, “Marka yüzü olarak seçtiğimiz Burcu Esmersoy ile daha geniş kitlelere ulaşıp, erken rezervasyonun  avantajlarını daha iyi anlatabildik. Bunu erken rezervasyon satış payının tüm yıla oranla yüzde 50 olarak gerçekleşmesinden de anlayabiliyoruz. Tatilciler Burcu’yu çok sevdi, biz de çok sevdik. Bu yıl da marka yüzümüz olarak kendisi ile devam ediyoruz” dedi.

1 MİLYON MİSAFİR SAYISINA ULAŞTI

Etstur olarak sezon sonunda yurt içinde yüzde 30’lar seviyesinde bir artış yakaladıklarını söyleyen Ersoy, “Bu yıl 1 milyon misafir sayısını yakaladığımızı memnuniyetle ifade etmek isterim” diye konuştu.

2015 DEĞERLENDİRMELERİ...

Mehmet Ersoy, 2015 sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz yıla dair değenlendirmelerin Türkiye geneli ve toplam turist sayısı ile verilen istatistikler üzerinden yapıldığını ve bunun yeterli veri sunmadığını belirten Ersoy, ''Doğru tespitler yapmak için bu yeterli değil maalesef. Biz bölge bazında ve kişi başı gecelik verilerle değerlendirme yaparak daha etkili kararlar alınabileceğini düşünüyoruz. Buna göre, Türkiye genelinin yüzde 5,  kıyı bölgelerinin ise 2015 yılını turist sayısında yüzde 10’luk bir kayıp ile kapatacağını söyleyebiliriz.  Gelirlerde bu oran daha da artabilir. Çünkü yalnızca turist sayısı düşmedi. turistlerin geceleme sayıları, döviz bazında oda ücretleri ve konaklama dışı harcamalarda da düşüşler gerçekleşti.'' dedi.

2016 HEDEFİ: YÜZDE 20 BÜYÜME, 1 MİLYON 200 BİN MİSAFİR

Ersoy ayrıca, 2016 için uyarı ve önerilerde de bulundu. 2016 yılına dair ilk verilerin İngiltere pazarından geldiğini söyleyen Ersoy, bu verilerin şimdilik geçtiğimiz yılın altında olduğunu belirtti. Ersoy, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

''2016 yılının ilk satışları 2015’in gerisinde başlasa da özellikle Antalya’da arka arkaya gerçekleşen büyük organizasyonların etkisiyle 2015’i yakalayacağını düşünüyorum.  29 Ekim – 1 Kasım tarihlerinde Maxx Royal Resorts Belek’te gerçekleştirilen Turkish Airlines Open Golf Turnuvası ve geçen hafta dünya liderlerini ve heyetlerini ağırladığımız G20 zirvesi inanılmaz bir tanıtım olanağı ve ivme yarattı. Aynı şekilde 23 Nisan - 30 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenecek Antalya Expo Fuarı’nın da büyük katkısı olacağına inanıyoruz.”

Etstur'un 2016 beklentilerinden de bahseden Ersoy, yüzde 20'lik bir büyüme oranı ile misafir sayılarını 1 milyon 200 bine ulaştırmak istediklerini belirtti.



'EGE BÖLGESİNDE GERİLEME DEVAM EDECEK'

Ege Bölgesi’nde ise gerilemenin devam edeceğine değinen Ersoy, “Turist sayısı olarak 2015’in altına inecek. Çünkü Ege'de bu tarz organizasyonlar yapılmıyor. Ancak yine de 15 Haziran - 17 Eylül tarihleri arasında Türk tatilcilerin talepleri olacağından boşluklar doldurulacak” şeklinde konuştu. Türk tatilcilerin yabancı misafirlerin boşluğunu kapatmasına dair sektörde oluşan beklentilerin yanlış olduğunu belirten Ersoy, ''Sektörün önde gelen isimlerinden de bu tarz açıklamalar geliyor. Ancak bu münkün değil. Yerli turist daha az geceliyor ve konaklama dışı harcamaları neredeyse yabancı misafirlerden 3-4 kat daha az. Bu şekilde sayı olarak açık giderilse bile gelir anlamında pek ilerleme kaydedilemiyor. Sektörün yabancı misafire odaklanması lazım.'' dedi.

'FUARLARLA DESTİNASYON TANITIMI GERİDE KALDI'

Büyük organizasyonların tanıtım anlamındaki etkisinden bahseden Ersoy, başka neler yapılabileceğine dair de şunları söyledi:

''Ben fuarlarla ülke tanıtımı yapılabileceğine inanmıyorum. O devir artık geride kaldı. Artık tanıtım denen şey sosyal medyada. Eğer biz bir destinasyonu tanıtmak, oraya insan çekmek istiyorsak örneğin Angelina Jolie ve Brad Pitt'i aileleriyle tatile getireceğiz. Artık etkili olan şeyler bunlar.''

'YALNIZCA BALAYI ÇİFTLERİ VE EMEKLİLER SİGORTA ALMIYOR'

Mehmet Ersoy, erken rezervasyon sigortasına da değinerek, “Geçtiğimiz yıl misafirlerimizin yüzde 95’i erken rezervasyon sigortasından yararlandılar. Kalan yüzde 5'i araştırdım ve genel olarak balayı çiftleri ile emekli misafirlerimizin sigortaya başvurmadığını gördüm” dedi.
 
KRUVAZİYER KAPASİTESİNİ İKİ KATINA ÇIKARAK YENİ GEMİ SATIN ALINACAK

Mehmet Ersoy, vizesiz Yunan Adaları turları ve yurt dışı turlarına da değindi. “Misafirimiz artık Etstur gemisi turlarını heyecanla bekler oldu. 2015’te iki Etstur gemisiyle vizesiz olarak Yunan Adaları’nda yaklaşık 20 bine yakın misafire hizmet verdik” dedi. Ersoy, 2016’da farklı ve daha büyük bir gemi ile hem vizesiz Yunan Adaları seyahatleri hem de Akdeniz çanağı turları düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Daha önce gemileri kiralayan Etstur, bu yıl kapasitesi yaklaşık olarak 1500 olan yeni bir gemi satın almayı planlıyor. Konuya dair bir değerlendirmede bulunan Ersoy, ''Daha geniş bir kruvaziyer planı çıkarıyoruz ve bunu daha uzun bir yatırım olarak planlıyoruz. Bu sebeple şu an kiralama yerine gemi satın alma yönünde araştırmalarımız sürüyor'' şeklinde konuştu.

Etstur olarak kruvaziyer sektöründe son 4 yılda yaklaşık yüzde 50’lik bir paya sahip olduklarını da vurgulayan Mehmet Ersoy, Etstur gemilerinin şu ana kadar yaklaşık 100 bin misafiri Yunan Adaları’na taşıdığını kaydetti.

YURT DIŞI TURLARINDA YÜZDE 20 ARTIŞ

2015 yılında yurt dışı turlarında da büyüme gösterdiklerini belirten Ersoy, yüzde 20 büyüme oranına ulaştıkları söyledi ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

''Etstur, 2015’i yurt dışında da farklılaşma ve büyüme yılı olarak geçirdi. Yüzde 20’lik artış oranıyla 60 bin misafiri yurt dışına götürdü. Etstur misafirine gurme ve fotoğraf turları gibi temalı turlarla farklı deneyimler yaşatmaya başladık. Ayrıca bir başka yeniliğimizde münferit turlarımız oldu. Tur paketinin dolmasını beklemeden tarifeli seferlerle 2 kişi bile olsa misafirlerimizin taleplerini bütçeleri kapsamında karşılamaya başladık.”





Bu Haber 19.11.2015 - 11:17:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.