ETİK’in çağrısına Vali Toprak’tan yanıt

ETİK’in çağrısına Vali Toprak’tan yanıt
İzmir’in ulusal ve uluslararası kamuoyunda yeteri kadar tanınmadığını her fırsatta dile getiren ve bunu şehrin kanaat önderleriyle paylaşan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), yarattığı turizm farkındalığına ses bulmaya devam ediyor. Önceki günlerde düzenlenen İZKA Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda söz alan İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, İZKA'nın bu alana kaynakla destek verebileceğini ifade etti.

 
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) 5. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu başkanlığındaki toplantıya; İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ile Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.
 
Kurulda söz alan İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, konuşmasının büyük bölümünde İzmir turizminin geleceği ve geliştirilmesi yönünde atılacak adımlardan bahsetti. Toprak, İZKA'nın bu alana kaynakla destek verebileceğini ifade etti. İzmir'in yatak kapasitenin 40 bin olduğunu söyleyen Toprak, “İzmir'e turist neden gelmiyor. Yatak kapasitesini getirip 40 bine dayandırır orada bırakırsanız turist gelmez. Şehirde otel yapacak yer yok. Mevcut yatak kapasitesini artırmadan 'turizmde bunu yapıyoruz' demek doğru değil. Yatak kapasitesini cazibe merkezi oluşturacak şekilde sunmalıyız” diye konuştu. Toprak ayrıca, yurt dışında yapılacak ve dünyaca kabul gören 5 önemli turizm fuarında İzmir’in, İZKA önderliğinde tanıtım faaliyetlerinin titizlikle yürütüleceğini bildirerek, turizm alanında ortak çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

İŞLER: İZMİR TURİZMİ ARTIK ÖTELENMEMELİ
 
Kurul toplantısında söz alan ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak’ın göstermiş olduğu turizm hassasiyetinin kentin diğer kanaat önderlerine de örnek olmasını, dilediğini söyledi. İşler, “Sayın Valimize de turizme olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İzmir’de ötelenen, üvey evlat muamelesi gören turizmi bu konumundan çıkarıp sahiplendiği için ayrıca minnettarız. İzmir turizminin lig düşmeden bir an önce eski günlerine geri dönebilmesi için Sayın Valimiz öncülüğünde kenti tanıtım atağına geçirmeye hazırız” şeklinde konuştu.  
 
İŞLER UYARDI, İZKA PROJE GÜNDEMİNE ALDI
 
Toplantı sırasında ayrıca turizm sektörünün İzmir’de yaşadığı su problemine dikkat çeken İşler, sektörün kullandığı suyun son derece pahalı olduğuna vurgu yaptı. İşler, “İzmir’de tonu 10 TL’ye yakın olan kullanım bedeli, Kemer’de 2,5 TL, İstanbul’da 4,5 TL, Muğla’da ise 3,5 TL’den kullanılıyor. Bu durumda İzmir, Türkiye’nin sektördeki en pahalı suyunu kullanmakta. Elbette bunun sektöre çeşitli yansımaları oluyor. Öncelikle sektör rekabet gücünü kaybediyor. Bu da kent turizminin gelişimini doğrudan etkilemekte. Bu konuda İZKA’nın öncü yaklaşımıyla bu sorunu çözeceğine inanıyorum” dedi. İşler’in önerisi kuruldan oy çokluğuyla geçerek İZKA’nın bir sonraki proje aşamasında ‘denizden su elde etme ve tesislerin bundan faydalanması’ başlığıyla kabul gördü.


Bu Haber 15.04.2014 - 11:52:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.