Eski otelini yenileyecek, 15 milyon dolara yeni bir otel daha yapacak

Eski otelini yenileyecek, 15 milyon dolara yeni bir otel daha yapacak
Ferko İnşaat, Kastamonu Ilgaz Milli Parkı’nda yer alan Ilgaz Mountain Resort Oteli’ni yenileyecek ve aynı zamanda bölgeye yeni bir otel inşa edecek.

 
İnşaat, gayrimenkul ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Ferko İnşaat, kış turizminde bakir kalan Kastamonu’da mevcut yatırımlarını genişletme kararı aldı.

Zaman gazetesinden Arif Bayraktar'ın haberine göre, Kastamonu Ilgaz Milli Parkı’nda yer alan Ilgaz Mountain Resort Oteli’ni yenileyecek olan şirket, ayrıca yeni bir otel inşa edecek. Yeni otel 15 milyon dolara mal olurken, mevcut resort otelin yenilemesine 7,5 milyon dolar harcanacak. Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, bu yatırımla mevcut 446 yatağa sahip tesisin kapasitesini 750’ye çıkaracaklarını söyledi. Konferans, balo ve kamp turizminde Abant ve Kızılcahamam’a rakip olmayı hedeflediklerini belirten Meriçten, projeyi Mayıs 2015’te bitireceklerini açıkladı. Şirketin Ilgaz Mountain Resort Oteli, Ilgaz Dağı’nda 12 yıldır hizmet veriyor.
 
Ferko, Ilgaz Milli Parkı’nın içindeki bu bölgeyi ortağı olduğu Kastamonu Holding olarak 49 yıllığına devletten kiralamıştı. Ortakların ilgisini yitirmesi üzerine Ilgaz Dağı’nın 1.750 metre yüksekliğindeki 60 bin metrekarelik orman tahsisli alan içerisindeki projeyi Ferko olarak Meriçten ailesi inşa edecek. Yeni otel 144 oda ve 268 yatak kapasitesine sahip olacak. Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, Ilgaz Dağı’nın 20 milyon liraya mal olacak 4,2 kilometrelik yeni kayak pistiyle alternatif kış turizmi merkezi olacağını ifade etti. Meriçten, “Geçen yıl Ilgaz Mountain Resort’te 75 bin geceleme gerçekleştirildi. Ilgaz Mountain Resort ve yeni Ilgaz Mountain Otel ile 200 bine çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. Ilgaz’da kar kalitesinin Uludağ ve Kartalkaya’dan iyi olduğunu dile getiren Meriçten, kayak simülatörleriyle kar olmadığı zamanlarda bilmeyenler kayak öğretip asıl pistlere çıkarabileceklerini kaydetti.


Bu Haber 18.10.2014 - 10:41:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.