Ertan Sakallı: Türkiye Almanya pazarına güçlü bir şekilde geri dönecek

Ertan Sakallı: Türkiye Almanya pazarına güçlü bir şekilde geri dönecek
DER Touristik’in Türkiye’deki incoming şirketi Destination Touristic Service Genel Müdürü Ertan Sakallı, Almanya pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçmiş yıllarda gösterdiği performanstan dolayı Türkiye'nin Almanyada sabit kitlesinin buunduğunu kaydeden Sakallı, Türkiye'nin bu pazara yeniden güçlü bir şekilde döneceğini ifade etti.


Yaşanan terör saldırılarının tüketiciyi seyahat etmekten büyük oranda alıkoyduğunu vurgulayan Ertan Sakallı, Almanya'da özellikle çocuklu ailelerin güvenli destinasyon arayışında olduğunu belirtti. Sakallı, ''Avrupa'da Türkiye'nin de içinde bulunğu destinasyonlara dönük bir güven sorunu var. Özellikle çocuklu aileler seyahatten imtina ediyor ve bekliyorlar. ancak bu durum sadece Türkiye'ye özgü değil. Örneğin Brüksel'de yaşanan terörist saldırılar tüketiciyi seyahat etmekten alıkoydu. Bu tarz kriz ve problemler geçtiğimiz yıllardaki gibi değil, uluslararası boyutu var. Karmaşık bir yapısı olan krizin kısa süre içinde çözülemeyeceği de ortada.'' dedi.

Her şeye rağmen olumlu bakmak gerektiğini ifade eden Sakallı, özellikle son dönemde Türkiye'ye dönük ilgide bir artış olduğuna dikkat çekti. Söz konusu durumun yatakların rezervasyona müsait olması ve indirimlerle ilgili olduğunu belirten Sakallı, ''Biz bu talebi olumlu görüyoruz. Olayların ardından her ne kadar daha düşük rezervasyon almış olsak da ,rezervasyon girişlerinde özellikle son bir buçuk aydır çok ciddi bir artış görmekteyiz. Hatta bu dönemde geçen senenin üzerine çıktığımız zamanlar da oldu.'' şeklinde konuştu.

''BU SENEKİ EN BÜYÜK HANDİKAPIMIZ GÜVENLİK''

Avrupa ve Alman kamuoyunun medayatik bir toplum olduğuna da dikkat çeken Destination Touristic Service Genel Müdürü, ''Klasik bir operatör olarak hem önline hem de doğrudan satışlarımız var. 12 bin tane seyahat acentesi ile çalışıyoruz. Kendi mülkümüz olan 2 bin 200 tane seyahat acentemiz var. Bütün Avrupa ve özellikle Alman kamuoyu medyatik bir toplum olduğu için bütün haberlerden ve özellikle yaşanan bu tür olumsuz olaylardan etkilenmekte. Biz bunu görüyoruz. Türkiye bu konuda gündemde olduğu zaman talep daha çok azalıyor. Türkiye gündemden düştüğü zaman talep daha fazla oluyor. Ama güvenlik problemi  bu seneki en büyük handikapımız diyebilirim.'' dedi.

''TÜRKİYE PAZARA EN İYİ ŞEKİLDE DÖNECEKTİR''

Türkiye’ye talebin olacağına inandıklarını anlatan Sakallı, ''Türkiye’nin özellikle konumu itibarı ile çatışma bölgelerine çok yakın olması, Suriye’deki krizle beraber ve sınırlarımızda olan olaylar ve Türkiye’nin kötü haberler ile gündemde olması kaçınılmaz bir problem yarattı. Türkiye’nin geçtiğimiz yıllarda gösterdiği performansı nedeniyle Almanya ve Avrupa'dan sabit kitlesi var. Bunun da semeresini önümüzdeki günlerde alacağımıza inanıyorum. Türkiye pazara en iyi şekilde dönecektir.'' değerlendirmesini yaptı. dedi.

Halil Öncü - Kemer


Bu Haber 13.06.2016 - 13:46:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ege"den 14.06.2016 - 12:50

    Turistlerin genel sıkıntısı güvenlik değil de; sanki ülkemizin şu an içinde bulunduğu yönetim ve anlayış şekli; avrupalı turist bu kafa ile yönetilen bir ülkeye para verip gelmek istemez gibi, haberlerde yurtdışın da çok iyi çıkmıyor...çok sayıda turist kaybetmeye maalesef devam edecek gibi gözüküyoruz.

  • ANTALYA OTELCISI 14.06.2016 - 09:07

    Ne içiyorsunuz veya ne kullanıyorsunuz bana da söyleyin, sizdeki kafayı bende bulmak istiyorum...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.