Erol Turanlıoğlu, 5 kişiyle kurdukları yeni otel markasını anlattı

Erol Turanlıoğlu, 5 kişiyle kurdukları yeni otel markasını anlattı
Erol Turanlıoğlu, Umut Dülger, Vadi Karatopraklı, İHK Holding Başkanı Halil Korkmaz ve Space Mimarlık’tan Kaan Çetinkaya, Molton Hotels adıyla yeni bir otel markası yarattı. Şu ana dek İstanbul'da sekiz otelin işletmesini alan Molton Hotels, 2017 sonuna kadar 20 otele ulaşmayı hedefliyor.


TurizmGüncel

5 yatırımcı tarafından hayata geçirilen Molton Hotels, şimdiden İstanbul'un turistik merkezlerindeki 8 otelin işletmesini almış durumda. Oteller; Harbiye, Ortaköy, Şişli, Mecidiyeköy, Nişantaşı ve Pera’da yer alıyor.

Molton Vintage Boats adı altında 3 turistik tekne ile boğazda gezi ve davetler de düzenleyen şirket, 2017 yılında Karaköy’de şu anda proje aşamasında olan 9’uncu otelini işletmeye açmış olacak.

‘’OTELLER PROFESYONEL BİR KADRO TARAFINDAN YÖNETİLMELİ’’
   
Daralan konjonktürde otellerin tek tek değil belli bir havuzda profesyonel bir kadro tarafından yönetilmesi gerektiğini savunan Erol Turanlıoğlu, yeni markaları ve hedefleri konusunda TurizmGüncel’e açıklamalarda bulundu.

İlk olarak 5 ortaklı bir projenin gelecekte sorun yaşama riski barındırıp barındırmadığını sorduğumuz Turanlıoğlu, Molton Hotels’in benimsediği işletme modelinin ancak bu 5 isimde bulunan tecrübe ve vizyon ile hayata geçirilebileceğini, doğru bir iş bölümüyle böyle çoklu bir yapıya ancak yetişebildiklerini ifade etti. ‘’Birbirimizi tanıyoruz ve ortak bir vizyona sahibiz. Her birimizin bu sektörde 30 yıla yakın tecrübesi var, ortaklarımızın hepsi buram buram otelci.’’ diyen Turanlıoğlu, markanın oluşum sürecini şu şekilde anlattı:

‘’Hepimizin bildiği gibi, otelcilik sektörü bir daralma yaşıyor. Böyle bir tabloda, 70-80 odalı bir otelin satış ve pazarlamaya bütçe ayırması, 3-4 tecrübeli profesyonel istihdam edebilmesi çok zor. Vizyonunuz olsa dahi bunun için gerekli olan bilgiye erişebilmek ticari olarak her zaman mümkün olmayabiliyor, bunlar oldukça yüksek maliyetler.

‘’ORTAK MARKA, ORTAK HAVUZ, ORTAK AKIL...’’

Artık birlikte hareket edebilmek gerekiyor. Biz de güçlü bir yapıyla bunu sağlamaya çalışıyoruz. Molton Hotels olarak otelciliğin her alanında önemli bir bilgi birikimine sahibiz. Ortak marka, ortak havuz, ortak akıl... Her alanda ortaklaşmış bir işletme modeli; hem mali yönetim, hem idari birimler, hem de gelir gider yönetimi için daha verimli.’’

‘’İSTANBUL ORTALAMASININ ÜSTÜNDE DOLULUKLARA ULAŞTIK’’

İstanbul turizminin büyük bir daralma yaşadığı 2016 yılında, işlettikleri otellerin durumunu sorduğumuz Turanlıoğlu, işletme modellerinin karşılığını aldıklarını söylüyor:

‘’Şu an otellerimizin hepsi İstanbul’daki doluluk standartlarının üstünde. STR Global’in verilerine göre, İstanbul’un ortalama doluluğu yüzde 45-50’lerde. Bizim otellerimizin dolulukları ise lokasyona göre yüzde 60-75 arasında değişiyor. Elbette hedeflerimize tam anlamıyla ulaştığımızı söylemek güç, fiyatların Türkiye genelinde nasıl düştüğünü hepimiz biliyoruz. Ancak bu bize özgü bir problem değil, tüm Türkiye turizm sektörünün düşünmesi gereken bir durum.

Ancak, ticari verimliliği doğru yönetmek anlamında zarar görmeden ve hem yatırımcı hem de işletme açısından belli miktar karla süreci götürebildiğimizi söyleyebilirim.’’

‘’DOĞRU OLAN HER PROJEYE ÇÖZÜM ORTAĞI OLABİLİRİZ’’

İşletecekleri otellerde belli bir kritere sahip olup olmadıklarını sorduğumuz Turanlıoğlu, sorumuzu şu şekilde yanıtlıyor:

‘’Şu anda tüm otellerimiz İstanbul’da bulunuyor, ancak tüm Türkiye’ye yayılmayı hedefliyoruz. Hepimiz buram buram otelci olduğumuzdan, her türlü bölge ve lokasyonda otelcilik yaptık. Dolayısıyla ‘şu ya da bu olsun’ gibi bir tavrımız yok. Her konsept  ve her türlü otel profilinde, doğru olan her projeye çözüm ortağı olabiliriz. İş oteli, tatil oteli, Anadolu’da şehir oteli... Hepsi olabilir.’’

2017’DE 20 OTELE ULAŞACAK

Son olarak büyüme hedeflerini sorduğumuz Turanlıoğlu, hedeflerini şu şekilde açıklıyor:

‘’2017’de Karaköy’de 9’uncu otelimizi hizmete açmış olacağız. İşletme anlaşmasını imzaladık, otel şu anda inşa halinde. Amacımız 2017’de 20 otele çıkmak ve bu anlamda görüşmelerimiz devam ediyor. Sonrasında ise büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz.

‘’DEVİR İŞ BİRLİĞİ DEVRİ’’

Daha önce de belirttiğim gibi, içinde bulunduğumuz konjonktürde yatırımcıların da desteğe ihtiyacı var, pek çok sebepten işletilemeyen oteller var. Biz tecrübemiz ve vizyonumuzla bu otelleri işletmeye talibiz. Artık devir iş birliği devri.’’



Bu Haber 04.12.2016 - 18:32:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.